Van Gölü sahili betonlaştırılıyor

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi ile HDP’li İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyumlar, Van Gölü’nün ve Van Kalesi’nin kesiştiği bölgede 3 kilometrelik sahili betonlaştıracak.

Tarih ve doğanın iç içe olduğu Van sahili, HDP’li Van İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından betonlaştırılıp AKP’nin rant alanına dönüştürülecek.

Van Gölü sahili, yıllardır devlet kurumları tarafından işgal edilmiş durumda. Tuşba, Edremit, Gevaş, Erciş ve İpekyolu ilçelerindeki sahiller, jandarma, emniyet, karayolları, sağlık bakanlığı ve diğer devlet kurumları tarafından işgal edilerek adeta vatandaşa kapatılmış. Merkez ilçeler olan Tuşba, İpekyolu ve Edremit arasında bulunan 30 kilometrelik alanda vatandaşın Van Gölü’ne girmesi yasak. Devlet kurumları işgali dışında kalan, binlerce canlıya yaşam kaynağı olan sulak, sazlık ve kumluk alanlar ise, kayyumların hedefi haline geldi.

İpekyolu ilçesi sınırları içerisinde bulunan 3 kilometrelik kıyı bölgesi, binlerce canlıya ev sahipliği yapıyor. 3 kilometrelik alanda Van Kalesi ile Kirman ve Akköprü dereleri, Van Gölü’ne dökülüyor. Tarih ve doğanın iç içe olduğu Van sahili, HDP’li Van İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından betonlaştırılacak. Bu yıl başlayacak olan betonlaştırma projesinin, 2023’te bitirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında 3 kilometrelik alan, aynı zamanda rant alanına dönüşecek.