Van T Tipi'nde işkence timi

Van T Tipi Cezaevi'nde yasadışı olarak Özel Gardiyan Timleri (ÖGT) oluşturuldu. ÖGT, koğuşları basarak, bazı tutsakları hücrelere kapattı, 13 tutsağı sürün etti.

Van T Tipi Cezaevi'nde baskılar sürüyor. Cezaevinde itirafçı olan bir kişinin verdiği beyanlar doğrultusunda gece yarısı koğuşlara baskınlar düzenlendi. Eşyalar, yataklar dağıtıldı, birçok siyasi tutsak zorla tek kişilik hücrelere konulup işkenceden geçirildi.

Cezaevinde bir süre önce kurulan Özel Gardiyan Timleri (ÖGT) Sorumlusu olduğu belirtilen Ahmet ve Mesut isimli başgardiyanların cezaevi müdürünün bizzat desteğiyle hastane gidiş gelişlerinde, aile görüşlerinde çeşitli provokasyonlar çıkarmak istediği ve bazı siyasi tutsakları darp ettiği öğrenildi.


13 TUTSAKTAN HABER ALINAMIYOR

Tecrit altında tutulan 13 tutsaktan ise haber alınamıyor. Cezaevi yönetimi her ne kadar bu tutsakların başka cezaevine sürgün edildiğini ailelere söylese de tutsakların henüz sürgün edilip edilmediği bilinmiyor.

İNSANLIK ONURUNU ZEDELEYİCİ

Hukukçu Cemal Demir, F ve T Tipi cezaevlerine sık sık gittiğini belirterek, izlenimlerini şöyle aktardı: "Siyasi tutsaklara kötü muamele yapılıyor. Cezaevi içinde dışarıdan gelen siyasi tutsaklara bir grup gardiyan tarafından saldırıldığını biliyoruz. Yaptığımız görüşmelerde darp, cebir, işkence yani her türlü kötü muamele söz konusu. Devletin kontrolü altında insan onuruna yakışmayan her türlü muamele işkencedir.”