Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde günün her saati baskın

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsak Seyfettin Demhat, sivil ve üniformalı kişilerin gece gündüz demeden koğuşlarına baskın yaptığını, bu baskınlarda gece alıp götürdükleri bir arkadaşlarından haber alamadıklarını söyledi.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutsaklara yönelik işkence uygulamaları giderek artıyor. Bu hapishanede tutulan FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) hastası Seyfettin Demhat, haftalık telefon görüşmesinde hapishanede yaşadıkları hak ihlallerini ailesiyle paylaşarak, sivil toplum örgütlerine harekete geçme çağrısı yaptı. 

‘ARKADAŞIMIZI NEREYE GÖTÜRDÜKLERİNİ BİLMİYORUZ’

Seyfettin Demhat, 12 Eylül’de ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinde yaşanan hak ihlallerini şöyle anlattı: “Gece gündüz koğuşlara baskın yapıp arama yapıyorlar. Sivil ve üniformalı bazı kişiler günün her saatinde koğuşlarımıza baskın yapıyorlar. Baskınlar nedeniyle yaşam hakkımız bile kalmadı. Bu baskınlar nedeniyle artık yemek bile yiyemiyoruz. Her baskında her yeri dağıtıyorlar. Durumumuz çok kötü. Baskın sırasında koğuşta bulunan bir arkadaşımızı gece alıp götürdüler. Bu arkadaşımızı nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Şu an arkadaşımızdan haber alamıyoruz.”

Kardeşi olan Seyfettin Demhat’ın ve diğer tutsakların hayatlarından endişe ettiklerini söyleyen Şengül Martı, olayın incelenmesi için sivil toplum örgütleri, İHD ve Van Barosu’ndan bir heyetin bir an önce hapishaneye gitmesini istedi.