Vejîn: Newroz ruhu ile 4 Nisan’ı karşılayalım

Rojhilat halkının kendi varlığını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın varlığında gördüğünü ifade eden PJAK Eşbaşkanı Zilan Vejîn, PJAK’ın 19 yıldır ulusal ve Apocu çizgide mücadele verdiğini hatırlattı.

Zilan Vejîn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'ın önemine dikkat çekerek, “Önder Apo'nun doğuşu, Kürt halkı, ezilen halklar ve özgürlük mücadelesi veren tüm halklar için bir diriliş ve yenilenme günüdür” dedi.

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi-PJAK Eşbaşkanı Zilan Vejîn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü ve PJAK'ın 19. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuştu.
Kürt Halk Önderi Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak sözlerine başlayan PJAK Eşbaşkanı Zilan Vejîn, “Önder Apo'nun doğuşu, Kürt halkı, ezilenler ve özgürlük mücadelesi veren halklar için bir diriliş ve yenilenme günüdür. Aynı zamanda kimliğine ve varlığına sahip çıkmadır. Önderliğin varlığı ile Kürt halkı kimliğine, kültürüne ve toplumsallığına sahip çıktı. Önder Apo'nun doğuşunu bir bireyin olarak değil, bir toplumun doğuşu olarak ele alıyoruz.

Bu mücadele 50 yıldır devam ediyor. Önder Apo, halkların varlığıdır. Kürt halkı 50 yıldır Önder Apo'nun mücadelesiyle yürüyor ve bu mücadele evrenselleşti. Önder Apo şu anda cezaevinde halkı için savaşmaktadır. Toplum olarak Önder Apo'nun izinden gidiyoruz. Halkın ve Önder Apo'nun direnişi ve mücadelesi tarihi bir hal almış ve tüm dünyaya yayılmıştır.

Aynı zamanda PJAK, 19. yılına giriyor. PJAK’ın kuruluşu tüm halkımıza ve zindandaki direnişçilere kutlu olsun. Bugüne gelişimiz İran rejimine ve vahşetine karşı savaşan şehitlerimizin eseridir. Rojhilat halkımız da bu inanç ve güçle her zaman mücadele etmiştir. Bu direniş ve mücadele karşısında biz de bir arada olmalı ve bu şekilde devam etmeliyiz” diye konuştu.

 ROJHİLAT HALKI VARLIĞINI ÖNDERLİĞİN VARLIĞINDA GÖRDÜ

“PJAK'ın bu günde kurulması, Önder Apo'nun düşünce ve düşüncesinin ışığında kendini örgütlediğini ve bugüne kadar mücadelesini ve çalışmalarını sürdürdüğünü göstermektedir” diyen PJAK Eşbaşkanı Zilan Vejîn, devamla şunları belirtti: “PJAK Maku'dan Loristan'a kadar konuşlandırıldı. 18 yıllık mücadeleyi geride bıraktık. Siyasi, sosyal ve askeri olarak her yönden güçlendi. PJAK, Rojhilat’ta ve genel olarak İran'da Apocu çizgiyi aldı. Apocu çizgi, demokratik ulus çizgisidir. Şimdiye kadar elde edilen tüm başarılar bu temelde oldu. Irkçılığı, tekçi çizgiyi kabul etmedi. Buna karşı ulusal ve Apocu çizgide mücadele verildi. Rojhilat’taki Kürt halkı da varlığını Önderliğin varlığında gördü. Bu temelde sadakatlerini gösterdiler ve mücadele ettiler.

PJAK ile her alanda birlik olup çalışmalar yürüttüler ve büyük başarılara imza attılar. Bugün toplumumuz yasal ve demokratik bir mücadele yürütüyor. Kuruluşundan günümüze kadar birbirimizi tamamladık. Mücadelemiz kadın ve gençliğin mücadelesidir. Bu sadece sözle değil, verilen mücadele  ile de ortaya çıkmıştır. Bu çizgide mücadelemizi daha da geliştirmemiz gerekiyor. Rejim işkence, katletme ve açlık politikasıyla toplumumuza her zaman baskı yapmıştır. Biz ise Maku'dan Loristan'a kadar varlığımızı sürdürüyorsak, sosyal, askeri ve örgütsel gücümüz var demektir. Bu amaçla Rojhilat’ı ve İran'ı demokratikleştirmek için elimizden gelen herşeyi yapacağız.

Rojhilat’taki mevcut sorunları siyasi ve demokratik yollarla çözebilmemiz gerçekten çok önemli. Bunun alt yapısı da var. Bu sorunları çözmek için hazırız ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Bir kez daha Önderliğimizin doğum gününü ve PJAK’ın kuruluşunu tüm halkımıza kutluyoruz. Düşman halkın Newroz'u kutlamasını engellemek istedi, ancak tüm engellere rağmen halkımız alanları doldurarak cevap verdi. Bu nedenle halkımızı 4 Nisan'ı Newroz ruhuyla karşılamaya ve kutlamaya çağırıyoruz.”