Wan’da kitlesel protesto: Tehditlerinize boyun eğmeyeceğiz

Amedspor’a yönelik ırkçı saldırıyı protesto eden Wan Emek ve Demokrasi Platformu, “1990’lı yılların katillerine özenenler duysun ki; hiç kimse tehditlerinize boyun eğmeyecek ve sessiz kalmayacaktır” açıklaması yaptı.

Amedspor’un Bursaspor karşılaşmasında uğradığı ırkçı saldırılara karşı bir tepki de Wan Emek ve Demokrasi Platformu’ndan geldi. Platform, “Tehditlerinize boyun eğmeyeceğiz” başlığı ile Sanat Sokağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Platform bileşenlerinin katıldığı açıklamada, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Amedspor onurumuzdur”, “Direne direne kazanacağız”  ve “Diren Amedspor” sloganları atıldı. Basın metnini, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Wan Şube Eşbaşkanı Murat Özçiçek okudu.

Irkçı saldırıyı kınayan Özçiçek, “Bu karşılaşmanın olaylı geçeceği ve provokasyonların olacağı açıkça bilinmesine karşın gerekli ve yeterli güvenlik önlemlerin alınmaması kabul edilemez” dedi.

'90’LI YILLARIN KATİLLERİNE ÖZENENLER BİLSİN Kİ BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Tribünlerde açılan pankartlarla Kürtlere karşı “ölüm tehdidi” mesajı verilmek istendiğini ifade eden Özçiçek, “Bu kavramlarla esas amacın Kürt halkına yönelik öldürme, katliam ve işkenceye övgüde bulunma ve halkı tehdit etmek olduğu; bu şekil bir eylem serbestliğini yapan kişilerin arkasında birtakım karanlık odakların ırkçı ve katliamcı yapıların da olduğu gözden kaçırılmamalıdır.  Bu pankartların polis denetiminden geçmeden tribünlere alınması neredeyse imkansız olduğundan bu durum faşist ve şovenist pankartların planlı şekilde içeri sokulduğunu göstermektedir. 90’lı yıllara bir daha geri dönülmeyecektir. 90 yılların katillerine özenenler duysun ki; hiç kimse tehditlerinize boyun eğmeyecek ve sessiz kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

Açıklama, slogan, ıslık, zılgıt, alkış ve oturma eylemi ile son buldu.