Werte halkından tepki: Sizi burada istemiyoruz

Wertê, Dola Reqe, Dola Şawrê, Dola Pilingan ve Raperin bölgesi çevresinde yaşayan Kürdistanlılar, düzenledikleri bir eylem ile Wertê’de KDP güçlerine “Sizi burada istemiyoruz” mesajıyla tepki gösterdi.

Wertê, Dola Reqe, Dola Şawrê, Dola Pilingan ve Raperin bölgesi çevresinde yaşayan halk, öğleden sonra Dareben köyü camisinde bir araya gelerek, KDP güçlerinin alandaki varlığına ilişkin yürütülen tartışma ardından sonuç olarak KDP’nin bölgede sorun yarattığına dair bir karar aldılar.

Toplantıya katılan bölge ileri gelenlerinden Mihemed Hacî Mela, halk adına yaptığı konuşmada KDP yetkililerine seslendi.

“Bölgemizden çekilin. Bulunduğumuz bölgede sorun çıkmaması için güvenli bir yaşam sürdürmek için bu alandan çekilmenizi istiyoruz” diyen Mihemed Hacî Mela, şöyle devam etti: “KDP güçlerine taleplerimizi ilettik. Umut ediyoruz ki kısa bir sürede bu alandan çekilirler ve bölgemiz tekrar güvenli bir alana döner. Eğer taleplerimize kısa zamanda cevap vermezlerse kitlesel eylemler gerçekleştireceğiz. KDP yetkililerine karşı çadır kurma eylemi başlatacağız. Bu güçlerden buradan gidene kadar açlık grevi eylemi yapacağız.”