Xakurkê’de şehit düşen 4 gerillanın kimlik bilgileri açıklandı

Xakurkê şehit düşen gerillaların kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “Şehadete ulaşan yoldaşlarımız Apocu, militan ruhla fedaileşerek işgalci güçlere karşı direnişin cevabını vermişlerdir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 25 Mayıs tarihinde Xakurkê’ye yönelik hava saldırısında şehit düşen gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“30 Mayıs tarihli açıklamamızda 25 Mayıs günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda 4 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Avareş Tolhıldan
Adı Soyadı: Hülya Ediz
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Nüre – Enver
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Mayıs 2020 / Xakurkê

 

Kod Adı: Mervan Sperti
Adı Soyadı: Musa Kaplan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Vedia – Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Mayıs 2020 / Xakurkê

 

Kod Adı: Tolhıldan Welat
Adı Soyadı: Zeynel Tekçe
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Asya - Tacettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Mayıs 2020 / Xakurkê

 

Kod Adı: Viyan Ararat
Adı Soyadı: Marya Nevidi Xezayi
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Necibe – İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Mayıs 2020 / Xakurkê

Kürdistan Özgürlük Hareketi en zorlu koşullar altında soluksuz mücadelenin ve fedakarlığın adıdır. Özgürlük Mücadelesi’ni tereddütsüz yürüten Kürdistan’ın halkının yiğit evlatları, halkımıza yönelen işgalci tehditlere karşı göğüslerini siper ederek, halkımızın özgür gelecek umudunun taşıyıcısı olmaya devam etmektedirler. Kendini yenileyerek, Demokratik Modernite’nin gerillası olma yolunda büyük adımlar atan Özgürlük Gerillası, her geçen gün iddiasını yükselterek, faşist odakların saldırılarına gereken cevabı vermekte sömürgeci-faşist TC devletinin hevesini kursağında bırakmaya devam etmektedir.

25 Mayıs’ta işgalci TC ordusunun hava saldırısı sonucu mücadelelerini şehadetle taçlandıran Avareş, Mervan, Tolhıldan ve Viyan yoldaşlarımız, işgalci TC ordusunun Xakurkê alanında yürüttüğü işgal operasyonu sırasında faşist düşman güçleri karşısında büyük direnişin temsilcileri olmuşlardır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımız Apocu, militan ruhla fedaileşerek işgalci güçlere karşı direnişin cevabını vermişlerdir.

TOLHILDAN WELAT

Tolhıldan Welat arkadaş 1988 yılında Hakkari’de dünyaya gelmiş, 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Yurtsever bir ailede Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanıyan Tolhıldan arkadaş, bu bilinç ve direniş ruhuyla mücadeleye katılmış ve son nefesine kadar hakikatin takipçisi olmanın sözünü vermiş ve yürüttüğü pratikle de sözünün gereğini yerine getirmiştir. Mücadele saflarında Önder Apo’nun bir militanı olma amacını fedai ruhla bütünleştirmiş ve sürekli bir ideolojik yenilenme ile mücadele içerisinde olmuştur. Önder Apo’nun ideolojisinde ve özgürlük felsefesinde derinleşerek yaşamındaki her adımını buna göre atan bir özgürlük gerillası olmanın onurunu yaşayan Tolhıldan arkadaş, her yoldaşının yüreğinde moralli, radikal ve kararlı duruşu ile yer bulmayı başarmıştır.

AVAREŞ TOLHILDAN

Avareş Tolhıldan arkadaşımız Şırnak’ın Silopi ilçesinde dünyaya gelmiş ve 2015 yılında, Botan’dan gerilla saflarına katılarak özgürlük hayallerini hakikatle buluşturmuştur. Özlemini çektiği gerillayla buluştuğu andan itibaren onunla bütünleşmiş ve son anına kadar büyük bir heyecanla, güçlü bir katılım sergilemiştir. Önderlik felsefesini derinden anlama çabası içinde olan Avareş yoldaş, bilgisini askeri alanda da geliştirerek, gerilla saflarında genç kadın öncülüğünün temsilcisi olmuştur.

MERVAN SPERTİ

Mervan Sperti arkadaşımız da Şırnak’ın Silopi ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir çevrede büyüyen ve genç yaşında mücadeleyle tanışan Mervan yoldaş, sistemin Kürdistan gençliğine dayattı yozlaşma, yok etme politikalarına cevaben Özgürlük Mücadelesi’ne katılarak, sisteme en büyük cevabı vermiştir. Gençliğin dinamizmini her an koruyan Mervan yoldaşımız fedai tarzda katılımıyla bütün yoldaşları üzerinde derin bir etki bırakmıştır. Apocu militan ruhun heyecanını gerilla pratiğiyle buluşturan yoldaşımız, genç yaşında büyük bir direnişin timsali olmuş ve Kürdistan’ın ölümsüzleri arasına adını yazdırmıştır.

VİYAN ARARAT

Viyan Ararat arkadaşımız Rojhılat Kürdistan’ın Maku kentinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir çevrede yetişmesine rağmen içinde bulunduğu toplumun baskıcı özellikler, kadını ve kadın iradesini yok sayan toplumsal yapı gerçekliği Viyan yoldaşın özgürlük arayışı içine girmesine neden olmuştur. Rêber Apo’nun felsefesiyle buluşan Viyan yoldaş aradığı cevapları Özgürlük Gerillası’nda bulmuştur. Viyan yoldaş, güçlü bir pratikle mücadeleyi büyütme çabasından bir an kopmamış, sürekli bir gelişim içerisinde olmuş ve yanında bulunduğu yoldaşları için her zaman güç ve moral kaynağı olmuştur.

Militanca yaşayıp, fedaice şahadete ulaşan Tolhıldan, Avareş, Mervan ve Viyan yoldaşımızın bıraktığı anılara sahip çıkarak Kürdistan özgürlük mücadelesinin kahraman şehitlerine layık savaş çizgimizle yoldaşlarımızın intikamını almanın sözünü yeniyor, yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin özgürlük mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”