Yaşadığı ülkenin bir parçası oldu

Varlığına son verilmek istenen bir halkın intikamını almak için 2012 yılında saflara katılan gerilla Şerzan Kato, 2019 yılında son görev yeri olan Botan alanında şehit düştü.

Yüzyıllardır zalimlerin zulmüne uğramış ama düşmana asla boyun eğmeyen bir coğrafyadır Kürdistan. Kürdistan'da çocuklar düşmanın zulmünü ve buna karşı savaşan Kürt yiğitlerinin destanlarını dinleyerek büyürler. Çocuklar çabuk büyür Kürdistan'da, çünkü düşman gerçekliği karşısında erken olgunlaşır ve dinledikleri yiğit hikayelerin içinde yer almaya başlarlar. Bu hikayeleri gerçekte yaşayanlardan biri de Şerzan Kato’dur. Kürdistan'da teslim olmayan bir tarih var. Herkes içindeki ülkenin bir parçası oluyor toprağa düşende…

Varlığına son verilmek istenen bir ülkenin acılarıyla büyüyen Mazlum Duman (Şerzan Kato), 1993 yılında Şırnak'ta dünya ya gelir. Faşist Türk devletinin köylerini yakması ve talan etmesi sonucu ailesi ile Mardin'e taşınırlar. Yurtseverlik duygularıyla her zaman eylemsellikler içerisinde olan Mazlum Duman, abisinin faşist güçler tarafından tutuklanması ve Kürt halkına yapılan zulme karşı daha büyük bir savaş vermek için 2012 yılında gerilla saflarına katılır. Yaşananlara karşı güçlü intikam duygularıyla dağlarda elindeki silahla ailesine ve halkına zulüm yaşatan düşmana karşı büyük bir direniş içerisinde olur.

Gerillada Şerzan Kato ismini alarak özgür dağlarda düşmana karşı intikam ruhuyla savaşmak için gerilla yaşamına ve koşullarına çabuk alışır. Her çalışmada ve görevde en önde olmayı kendisine ilke olarak belirleyen Mazlum Duman, fedakar ve cesaretli özellikleri ile tanınıyordu. İdeolojide derinleşmek için çoğu zaman vaktini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitaplarını okuyarak geçiren Mazlum Kato, çelişkilerini yoldaşlarıyla paylaşarak nasıl olunmalı, nasıl yaşamalı sorularına karşı cevap arardı. Varlığına son verilmek istenen bir halkın acılarını hissederek yaşayan ve intikamını almak için büyük mücadele içinde olan gerilla Şerzan, son görev yeri olan Botan sahasında 2019 yılında şehitler kervanına katılır.