​​​​​​​YBŞ’den Türk saldırıları ve Neçirvan Barzani’ye tepki

Türk devletinin saldırılarına tepki gösteren Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, özellikle Federal Kürdistan Bölgesi Hükümet Başkanı Neçirvan Barzani’nin saldırıları meşru gösteren açıklamalarına tepki gösterdi.

YBŞ Komutanlığı, işgalci Türk devletinin silahlı insansız hava araçları ile 23-25 Ağustos’ta Şengal’e yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

YBŞ, “Faşist Türk devleti, 3 Ağustos 2014 katliamının yıldönümünde, Tilezer, Siba ve Koço köylerinde gerçekleştirilen katliamlarda şehit düşenlerin anılmaya devam edildiği bugünlerde SİHA’larla iki saldırı gerçekleştirdi. Ne 23 Ağustos’ta ne de dün gerçekleştirilen saldırılar sonuç almadı” dedi.

‘BOŞA ÇIKARACAĞIZ’

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Saldırılar, Türk devletinin Şengal’de yeni bir konsepte başladığını ortaya koymaktadır. Türk devleti bu saldırılarla 2014 katliamından sonuç almayı hedeflemektedir. 3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin eliyle katliam gerçekleştirmek isteyenler bugün bu saldırıları gerçekleştirenlerdir. Bu saldırıları planlayanlar, Türk MİT’i ve bölgedeki işbirlikçi güçler ve kişilerdir. Bugün saldırıların işbirlikçilerin verdiği istihbarat bilgileriyle gerçekleştirildiğini biliyoruz.

Son günlerde gerçekleştirilen saldırılarla hem güçlerimiz hem de halkımız hedef alındı. Saldırılarda hedeflerine ulaşamadılar, yalnızca bombalanan yerlerde yangın çıktı. YBŞ güçleri olarak saldırıların amacını boşa çıkaracağız. Halkımız özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleyi yükselterek özgürlük yürüyüşümüze devam edeceğiz. Mücadelemizi zaferle taçlandırana kadar büyük bir kararlılık ve direnişle yolumuza devam edeceğiz.

NEÇİRVAN BARZANİ’YE TEPKİ

Özellikle son süreçte Güney Kürdistan Hükümeti Başkanı Neçirvan Barzani, ‘Şengal resmi değildir, kanunlara aykırıdır’ şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. YBŞ ve YJŞ güçleri Irak kanunlarına göre resmi güçlerdir. Kanuna aykırı bir durum varsa o da Neçirvan Barzani’nin söylemleri ve faşist Türk devleti ve Türk MİT’ine bağlı kurumları Irak topraklarına getirmesidir. Irak’ın topraklarının birçok bölgesinde ve Başika karargahlarına işgalcilerin yerleştirilmesidir. Bu karargahlarla Irak topraklarını işgal etmiş durumdalar. Kanuna aykırı olan güçler MİT’e bağlı istihbarat kurumlarıdır. İşgalci güçleri Irak ve Güney Kürdistan’a getirerek işgal ettiren ve resmi hareket etmeyen Neçirvan Barzani’nin kendisidir.

Irak’a bağlı olmayan ve hiçbir şekilde resmiyetleri olmayan Türk askerleri, Türk MİT’i ve Roj çeteleridir. Son süreçte faşist Türk MİT’inin eliyle yapılan hava saldırılarında HPG komutanı ve iki Irak komutanı şehit düşmüştü. Türk devletinin saldırılarında Başur’da onlarca kişi katledildi, onlarca köy talan edildi. Halkımızı topraklarından göç ettirmek istiyorlar. Bu olaylarda ve katliamlarda Neçirvan Barzani ve Türk devletinin işbirlikçilerinin parmağı var.

Neçirvan Barzani’nin bu şekildeki açıklamaları faşist Türk devletinin Güney Kürdistan ve Irak topraklarına yönelik saldırılarını meşrulaştırmaktadır. İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan topraklarına getirilmesi ile işsizlik ve acılar arttı. Bunlar Türk devletinin kirli politikalarıdır. Güney Kürdistan’daki halkımız ve gençlerimiz Neçirvan Barzani’nin açıklamalarının kime hizmet ettiğini iyi görmelidir ve halkı için, toprakları için mücadele eden güçlerin yanında yer alması gerekmektedir. Halkımızı, işbirlikçilerin yanında yer almaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Irak’taki savunma güçleri Türk MİT’i gibi hareket etmektedir. Halk çok iyi bilmelidir ki Türk MİT’i halkımızın tarihi düşmanıdır. Tarihte halkımıza yönelik birçok katliam ve saldırı gerçekleştirmiştir. MİT ve işbirlikçilerinin yanında olanlar ihanetten vazgeçsinler. MİT ve işbirlikçileriyle hiçbir şey elde edemezler. Çocukları ihanetçilerle hareket eden aileleri, çocuklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Aksi halde olacaklardan sorumlu değiliz. Aşiret liderlerinin, dini alimlerin ve ailelerimizin topraklarına geri dönüş açıklamaları doğrultusunda herkesi özgürlük mücadelesinde yer almaya çağırıyoruz. Êzidî kadın ve erkeklerinden oluşan YBŞ ve YJŞ güçlerine destek çağrısında bulunuyoruz. YBŞ’ye yönelik saldırıların Êzidîliğe yönelik saldırılar olduğu bilinmelidir.

‘HESAP SORACAĞIZ’

İşgalci güçler saldırılardan sonuç almayacaklarını iyi bildikleri için Şengal’in huzurunu ve güvenliğini bozmaya çalışıyor. Halkımızı ve halk gücünü amaç ediyorlar. DAİŞ eliyle amaçlarına ulaşmayanlar, Şengal’in demografisini değiştirme amacıyla işbirliği içerisine girdiler.

Dün Efrin’de gerçekleştirdikleri saldırıları bugün Şengal’de gerçekleştirmek istiyorlar. Bu Türk MİT’inin ve onun gibi hareket eden savunma kurumunun amacıdır.

Onlarla işbirliği yapanlar tüm bu amaçların fakrında olmalıdır. Çünkü Şengal Efrin gibi olmayacaktır. Bu yüzden ihanetten vazgeçsinler. İşbirlikçiler, faşist Türk devleti ile birlikte hareket etmenin inanç, toprak, kültür ve özgürlüklerine ihanet ettiklerini iyi bilmelidir. Faşist Türk devleti halkımıza yönelik onlarca katliam, saldırı gerçekleştirdi. Halkımızı ve inancımızı yok etmek istiyor. Hiç kimse bunu aklından çıkarmamalıdır ve geçmişi unutmamalıdır. Geçmişini unutanlar geleceğini ve inancını da yitirir. Bir kez daha ihanetçileri ve işbirlikçileri bu arayıştan vazgeçmeye çağırıyoruz. Çünkü halkımıza ve güçlerimize saldıranlarla işbirliği yapanlardan mutlaka hesap soracağız.”