YBŞ: Şehitlerimize layık olmak için mücadeleyi yükselteceğiz!

İşgalci Türk devleti tarafından katledilen Mam Zeki ile Seid Hesen’i anan YBŞ Komutanlığı "Faşizme boyun eğmeyen Mam Zeki ve Seid Hesen gibilere layık olmak için mücadeleyi yükselteceğiz" dedi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı  yazılı bir açıklama yaptı. YBŞ açıklamasında, “Biz Mam Zeki ve Seidlerin savaşçılarıyız ve onların komutanlığında anlamlı ve değerli bir mücadele yürüttüğümüz için çok gururluyuz. Bu nedenle bu insanlık düşmanlarını tüm zihniyet ve kişiliğiyle bu kutsal topraklardan çıkarma zamanıdır. Görev ve sorumluluklarımıza sahip çıkma zamanıdır” dedi.

YBŞ Komutanlığı yaptığı açıklamada, ferman şehitlerini, Koço köyü şehitlerini, Sikeniyê hastanesi şehitlerini, yoldaşları ve Mam Zeki ile Seid Hesen’i anarak, şehitlerin yolunu takip etme sözü verdi.

Açıklama şunlar belirtildi:

“Tarihimizde halkımız için çok kutsal ve anlamlı günler vardır. Kuşkusuz 15 Ağustos, tüm Kürdistan ve bölge halkı için önemli bir tarihtir. 15 Ağustos, tüm bölge halkı için özgür, eşitlikçi ve düşmandan intikam alınan bir yaşamın başlangıcı anlamına gelen bir gündür. Bu temelde başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkların bu yeniden doğuş bayramını kutluyoruz.

Kuşkusuz 15 Ağustos, biz Êzidiler için kara bir gündür. 3 Ağustos 2014’te soykırım amacıyla bize saldırdılar ve 15 Ağustos’ta bir ferman kapsamında ahlaka ve insanlığa karşı yöntemlerle büyük çaplı katliamlar gerçekleştirdiler. Yine 15 Ağustos 2018’de Koço köy katliamı yıl dönümünde korkakça Mam Zeki yoldaşı şehit düşürdüler, 15 Ağustos 2021’de komutan ve yoldaşımız Seid Hesen’i aynı zihniyetle şehit düşürdüler ve bir gün sonra Sikeniyê köyündeki hastanede katliam gerçekleştirdiler. Bu temelde, tüm bu katliamlardaki şehitlerimizi saygıyla anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

3 Ağustos 2014 fermanıyla Êzidi halkını yok etmek maksadıyla insanlık düşmanı DAİŞ çetelerini halkımızın üzerine saldılar. Bu insanlık düşmanına karşı Mam Zeki ve Seid Hesen öncülüğünde örgütlenerek bir kurtuluş ve özgür yaşam mücadelesini başlattık. Mam Zeki ve Seid Hesen gibi yoldaşlarımız ve önderlerimiz bu insanlık düşmanlarına karşı özgürlük mücadelesi verdiler ve özgür bir yaşam için direndiler. Binlerce fedai arkalarından yürüdü. DAİŞ çetelerini örgütleyenler aynı bilinçle bu kahramanları da şehit düşürdüler. Bilinç ve zihniyet aynıdır. Türk devleti, işbirlikçisi KDP ve Barzani ailesiyle 2014’ten bugüne DAİŞ’in intikamını alıyor. Bu vesileyle halkımıza yönelik her türlü saldırının, başta Irak halkı olmak üzere tüm halklara yönelik olduğunu tekrarlıyoruz. Halkları birbirinden ayırmak istiyorlar. Bu nedenle bölge halkının bu oyunlara dikkat etmesi gerekmektedir.

Mam Zeki ve Seid Hesen tüm yaşamlarını halkın hizmetine sundular. Mücadelelerinden bir an bile geri adım atmadılar. Faşizme boyun eğmeyen Mam Zeki ve Seid Hesen gibilere layık olmak için mücadeleyi yükselteceğiz. Kimse bu öncülerimizin şehadeti ile geri çekileceğimizi zannetmesin. Aksine her şehadet bizlerin mücadele, intikam ve zafer gücünü büyütüyor. Halkımız bu kahramanlarla gurur duymalıdır. Bu kahramanların anıları önünde, düşmandan hesap sormalıdır. Bu yüzden birlik olarak kahramanlarımızın hayal ve amaçlarını bir an önce gerçekleştirmeliyiz.

Bu anlamda halkımız için canını feda eden ve tüm kahraman şehitlerimizi sevgiyle anıyor ve anıları karşısında saygıyla eğiliyoruz. Özgür bir ülkede özgür bir önderle yaşamı yaratma sözümüzü yineliyoruz.”