YBŞ: Türk devleti Til Ezer’e saldırdı, halkımız ayağa kalkmalı

Türk devletinin bugün SİHA ile Til Ezer nahiyesine saldırdığını duyuran YBŞ, Êzidî halkına seslendi: düşmanın her türlü saldırılarına karşı tepki gösterin, işgalcilerin bu kutsal topraklarda egemenliğine izin vermeyin.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin bugün Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) DAİŞ’e karşı direnen merkezlerden olan Til Ezer nahiyesine saldırı gerçekleştirdiğini, ancak halkın veya halkın savaşçılarının zarar görmediğini bildirdi.Türk devletinin, KDP işbirliğiyle saldırılarına karşı Êzidî kamuoyunu duyarlılığa çağıran YBŞ’nin açıklaması şöyle:  

“Bugün saat 15.30 sularında (yerel saatle) Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Araçları, Şengal’e bağlı Til Ezer nahiyesine saldırdı. Saldırı sonucunda yoldaşlarımız zarar görmedi.

Bilindiği gibi Türk devletine bağlı DAİŞ çeteleri 2014 yılında Şengal’e saldırdı; bu saldırılara karşı direnen alanlarımızdan biri de Til Ezer halkımızdı. Buradaki direniş esnasında onlarca şehit ve yaralı verdik. Buna rağmen halkımız direnişten asla taviz vermedi. Bu sebeple işgalci Türk devleti direniş ruhunu kırmak için havadan saldırılarla halkımızın kazanımlarını yok etmek istiyor. Göçertilen ve çadırlarda yaşamak zorunda bırakılan halkımızın kutsal topraklarına dönmek istediği böyle bir süreçte, işgalci Türk devletinin ve işbirlikçisi KDP’nin bu türden saldırısı, onların amaçlarını yansıtıyor. Fermanlarla karşı karşıya gelen ancak buna rağmen hiçbir şekilde topraklarını terketmeyen halkımız, her zaman bu saldırılarla hedef alınmıştır. Düşman, bu saldırılarla halkımıza yönelik hem özel savaşı hem de fiziki soykırımı dayatıyor. Nasıl ki Êzidî halkımız fermanlara karşı kendini koruduysa ve DAİŞ çetelerinin Şengal’e hükmetmesine izin vermediyse, şimdi de işgalci Türk devletine ve işbirlikçisi KDP’ye karşı da mücadele yürütüyor.

Buradan tekrar halkımıza sesleniyoruz; düşmanın her türlü saldırılarına karşı tepki gösterin, işgalcilerin bu kutsal topraklarda egemenliğine izin vermeyin. Êzidî halkımız bu saldırılara karşı ayağa kalkmalı, bu kirli politikaların karşısında durmalıdır.”