YBŞ-YJŞ savaşçıları: Oyunu bozduk!

YBŞ-YJŞ savaşçıları, işgalciliğin ve ihanetin artık Şengal’de sonuç alamayacağını, Êzidî halkının, geçmişten gerekli dersleri çıkardığını belirttiler.

Kimsenin boş hayallere kapılmamasını, artık tüm saldırı, işgal girişimleri ve tüm kirli planları boşa çıkarabilecek direniş ve özgürlük gücünün var olduğunu vurgulayan Şengal Ezidilerinin tek öz savunma gücü olan

YBŞ-YJŞ savaşçıları, ANF'ye değerlendirmelerde bulundular.

SERHED: ŞENGAL ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL

Sidar Serhed:

"Sömürgeci devletler eli ile yeni bir ferman planlaması devreye konmak isteniyor. 3 Ağustos fermanından bu yana Şengal’in savunmasını yapıyoruz ve her geçen gün daha da büyüyoruz. Halkımızın bize güveni ve bağlılığı her gün daha fazla büyüyor. Şengal’in artık sahipsiz olmadığını, kendi çocuklarının onları sonuna dek savunacağını biliyorlar. Onun için son saldırı ve işgal tehditleri karşısında diğer yerlerde olduğu gibi Şengal’i terk etmediler. Çünkü eski yılgın, sindirilmiş, korkan Êzidîlik yok. 3 yıllık direnişimiz ile yeni bir ruh ve yeni bir bilinç yaratıldı. Halkımız artık kendisine güveniyor, parçalılığı her geçen gün aşıyor, bireysel hesapları geride bırakıyor. Ve her şeyden önemlisi, dostu da ihanet edeni de artık daha iyi görüyorlar.”

GIMGIM: KENTİ BİR GECEDE TERK ETTİLER!

Avaşin Gımgım:

"Haşdî Şabî'nin Şengal’e yöneldiği gece KDP bir kuşun dahi sıkmadan kenti terk etti, ertesi günün sabahı KDP noktalarının Haşdî Şabî'ye teslim edildiğini gördük. Yeni bir ferman planlanmıştı. Şengal işgal edilecekti. Ancak bizler Şengal’i terk etmeyerek bu oyunu bozduk. KDP noktaları dışında tüm Şengal’i hedeflerine almaları durumunda direneceğimizi ve sonuna dek savaşacağımızı bildiklerinden, daha fazla ilerleyemediler. Ancak tehlike henüz bertaraf edilmiş değil. Bu halkın iradesini yok sayan, tanımayan her güç, karşısında bizi bulacaktır."

ŞİYAR: ARTIK BU HALKIN ORDUSU VAR

Ekin Şiyar:

"Tamamıyla halk iradesine dayanan, tüm tehlikelerin ortadan kaldırıldığı özgür bir gelecek inşa edilene dek direniş hattını büyüteceğiz. YJŞ savaşçıları olarak Şengal direnişindeki yerlerimizi alıyoruz. Mevzilerimizde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tehlikelerin farkındaydık, çok şaşırmadık, komutanlığımız defalarca tüm güçleri uyarmıştı. Bu temelde hazırlıklıydık. Doğru, belki renkleri, isimleri, söylemleri farklı ama tüm bu güçler ortak bir amacı taşıyor. Bu halk üzerinde iktidarlarını kurmak, tahakküm altına almak. Halk iradesini, kültürünü ve inancını hiçe sayan ve hatta tasfiye etmeye çabalayan güçler bunlar. DAİŞ öncesi de böyleydi. DAİŞ bunu daha vahşi araç ve yöntemlerle dayattı, şu an yapılmak istenen de bu. Ancak biz bu planların sonuç almasına artık izin vermeyiz. Artık bu halkın bir ordusu var. YBŞ-YJŞ var. Tehlike nereden ve kimden gelirse gelsin bu halkı sonuna dek savunacağız. Kimliğimizi, inançlarımızı, toprağımızı artık işgalciye ve haine teslim etmeyeceğiz. Özgür bir geleceği garanti altına alana dek direniş hattını büyüteceğiz. Bu temelde tüm gençler böylesi tarihi bir süreçte YBŞ saflarına katılmalı, toprağını savunmalı. Geçmiş acıları tekrarlamak isteyenlere izin vermemeliyiz."