YJA Star: Önderliğin doğuşu, özgür kadın devrimidir

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı. Mesajda, “Önderliğin doğuşu, özgür kadın devrimidir” denildi.

Yazılı bir mesaj veren YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş gününü tüm şehit annelerine, tüm kadınlara, cezaevlerindeki direnişçilere, dünya halklarına ve “Önder Apo militanlarına” kutladı.

Abdullah Öcalan’ın demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması ile Kürt halkının “gerçek tarihini” tesis ettiğini kaydeden YJA Star, Kürt kadınlarının kendi kimliğini tanımasında ve kadın ordulaşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın emeği ve mücadelesine vurgu yaptı.

Abdullah Öcalan’ın esaretini hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini kaydeden YJA Star, “Tüm kadınlar ve gençleri ‘Özgürlük zamanı’ hamlesi çerçevesinde Önder Apo etrafında kenetlenmeye ve 2022 yılında devrimci halk savaşını başarıya taşımaya çağırıyoruz” dedi

“Önderlik ile birlikte insanlığın özgürlük ağacı yeniden canlandı” diyen YJA Star, “Özellikle kadınlar Önderlik hakikati ile kendi özgür özüne döndü. Önderliğin doğuşu, özgür zihniyetin devrimidir. Önderliğin doğuşu, kadın devrimi ve özgür toplumdur” ifadelerini kullandı.

PKK’nin direniş çizgisi ile uluslararası bir harekete dönüştüğünü belirten YJA Star, “Önderlikle direniş ve özgürlük mücadelesi tüm kadınlara, mazlumlara ve tüm toplumlara güç ve moral kaynağı olmuştur” vurgusunda bulundu.

Açıklamada, “YJA Star güçleri olarak kalplerimiz özgürlük tutkusu ile çarpıyor. Önder Apo ve halkımıza söz veriyoruz; 2022'de özgürlük yürüyüşümüzde başarılı olacağız. Önderliğimizin doğuşunu kendi doğuşumuz olarak görüyoruz, bu nedenle zafere yürüyüşümüzde her zamankinden daha kararlıyız.” denildi.

Başta Kürt kadınları olmak üzere özgürlük tutkusu olan herkesi Abdullah Öcalan etrafında ateşten çember olmaya çağıran YJA Star, “Eğer özgür bir yaşam olacaksa, o da Önderlik ile mümkündür” dedi.