YJA Star gerillası Berivan Önal Bern’de anıldı

Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen YJA Star gerillası Berivan Önal (Ararat Zerzan) için İsviçre'nin başkenti Bern’de bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Geçen yıl Medya Savunma Alanları'nda yıldırım düşmesi sonucu şehit düşen YJA Star gerillası Berivan Önal (Ararat Zerzan) için İsviçre Bern Kürt Kültür Derneği’nde bir anma gerçekleştirildi. Anmaya İsviçre’nin birçok yerinden Kürdistanlılar ve şehidin ailesi katıldı. Anmanın yapıldığı salona Önal’ın fotoğrafları asıldı. Anma Kürdistan mücadelesinde şehit düşenler için düzenlenen bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 

Anmada konuşan Kürt siyasetçi Zagros Garzan, kendilerine düşenin şehitlerin mirasına sahip çıkmak ve mücadelelerini yükseltmek olduğunu söyledi.. Şehitlerin Kürt halkının onuru olduğunu kaydeden Garzan, Kürt halkının tüm kazanımlarını şehitlere borçlu olduğunu belirtti.

Kürt Kadın Hareketi adına konuşan Asmin Engin de, Kürdistan özgürlük mücadelesinde ve özellikle Zap’taki direnişte şehit olan gerillaları saygı ile andı.  Engin, bu yüzyılın Kürt halkının statü kazanması açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Türk devletinin Kürt halkının değerlerine saldırdığını vurgulayan Engin bu süreçte herkesin tarihi sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. 

Avrupa Süryani Birliği Temsilcisi Süleyman Albert Ruhavi de, gerici zihniyetin sonlandırılması için mücadelenin şart olduğunu belirtti. Ruhavi, hep birlikte bu karanlığa son vereceklerini dile getirdi. Süryanice bir konuşmada yapan Ruhavi, Kürt kadınlarının üstlendiği sorumluluğunun tüm halklara umut verici olduğunu ifade etti. 

Konuşmalardan sonra Şehit Berivan Önal için yazılan şiir ve günlüğünden kesitler okundu okundu. 

Anma Önal anısına hazırlanan sinevizyonun izlenmesi ile sona erdi.