Kürdistan dağlarında Newroz coşkusu

Newroz kutlamasında konuşan HPG Merkez Karargah Komutanlığı Üyesi Gülistan Gülhat, "Kürt halkının ve bölge halklarının özgürlüğünü karşılamaya her zamankinden daha fazla hazırız" dedi.

Kürdistan özgürlük gerillaları, 50. Yıl Özgürlük Newroz'unu Medya Savunma Alanları'nda büyük bir coşku ile kutladı.

Newroz kutlamasına HPG Merkez Karargah Komutanlığı Üyesi Gülistan Gülhat ile HPG komutanları Xeyri Xerzan, Dijwar Sason ve YJA Star komutanları katıldı.

Törende ayrıca yüzlerce HPG ve YJA Star savaşçıları da hazır bulundu. Newroz kutlamasına askeri bir törenle başlayan yüzlerce gerilla, Türk devletinin 'Gerilla bitti, yok oldu' yalanını bir kez daha çürüttü.

Askeri törende konuşan HPG Merkez Karargah Komutanlığı Üyesi Gülistan Gülhat, ''Kürdistan özgürlük gerillaları adına öncelikle Önder Apo'nun Newroz'unu kutluyor, sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz. Mazlum Doğanların, Rahşanların, Zekiyelerin şahsında özgürlük mücadelesinin tüm şehitlerini saygı ile anıyorum. Newroz Bayramı, tüm Kürt halkına, insanlığa, tüm şehit annelerine, zindanlardaki yoldaşlara ve özgürlük savaşçılarına kutlu olsun" diye konuştu.

HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA HAZIRIZ

Son 50 yıllık tarihin Kürdistan şehitlerinin verdiği emeklerle yaratıldığını hatırlatan Gülhat, "Bütün ulusların tarihinde birçok kutsal gün var. Bayram günleri, intikam günleri, sevinç günleri, barış günleri vardır. Newroz, Mazlum Doğan ile zirveye ulaştı. PKK'nin çıkmasıyla Newroz daha da anlam kazandı. Bugün bile baktığımızda, Kürt halkının tarihinde PKK ile bu günün daha da önemli hale geldiğini görüyoruz. Newroz daha fazla direniş, neşe ve intikam günü olmuştur. Kürt halkının bir kez daha varlığına ve özgürlüğüne kavuştuğu, iradesini ifade ettiği ve kimliği için savaştığı bir gündür Newroz" dedi.

HPG ve YJA STAR güçleri olarak Apo'cu direniş ruhu ile işgalci düşmanı yenilgiye uğratmak için her zamankinden daha fazla hazır olduklarını vurgulayan HPG Merkez Karargah Komutanlığı Üyesi Gülistan Gülhat, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "2022 Newroz'u her zamankinden daha çok Kürt halkının özgürlüğünün, Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün Newroz'u olacak. Kürt halkının ve bölge halklarının özgürlüğünü karşılamaya her zamankinden daha fazla hazırız."

HPG ve YJA Star gerillaları, askeri törenin ardından Newroz kutlamasına başladı.

ANF'ye konuşan gerillalar, bu yılın intikam yılı olacağını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlayacaklarını ifade etti.  Newroz ateşi etrafında halay çeken gerillalar, ‘Bijî Rêber Apo’, ‘Tolhildan’ ve ‘Bijî Newroz’ sloganları ile kutlamayı sonlandırdı.