YJA Star Komutanı: Düşmanı adım atamayacak hale getirmeliyiz!

Gerillaya seslenen YJA Star Komutanı Hêzil Özgür; “Arkadaşlar yeteneklerini kullanırsa faşist düşmanı bu topraklarda kırabiliriz. Başlattıkları ‘kilit’ operasyonunu, İmralı’nın kapılarını açan kilide çevirmeliyiz” dedi.

YJA Star komutanlarından Hêzil Özgür, Medya Savunma Alanlarına yönelik başlatılan işgal operasyonuna ilişkin telsiz üzerinden hareketli gerilla timleri ve savaş mevzilerinde yer alan direnişçilere seslendi.

'DÜŞMAN ŞOK GEÇİRDİ!'

YJA Star komutanlarından Hêzil Özgür'ün mesajları şöyle:

‘’İşgal saldırısı 26 gündür devam ediyor. Ayın 14’ünden bu yana yoğun hava saldırıları ve bombardımanlarla genel alan üzerinde bir hava operasyonu gerçekleştirdiler. Biz operasyonun başlangıç tarihini o günden ele alıyoruz. İşgalci faşist Türk devleti elindeki tekniğe güvendiği için ilk vuruşlarda alanlarımızı ele geçirmeye çalışıyor. Ama öyle olmadı. Bu yüzden savunma bakanları bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve sanki birinci, ikinci ve üçüncü planları varmış gibi gösterdiler. Çünkü aynı gece Pençe-Kilit ismiyle başlattıkları operasyonu başarıya götüremediler. Bu sonucu doğuran arkadaşların direnişi ve saldırılara verdiği cevaplardı. Arkadaşlar gerçekten çok ağır darbeler vurdular. Arkadaşların operasyon öncesi yoğunlaşmaları ve hazırlıkları iyiydi. Elbette eksiklikler çıktı, zaten bunu kendi aramızda değerlendiriyoruz. Ancak ilk hamlede düşman Zap ve Avaşîn topraklarında gerçekten şok geçirdi. Bunu kendileri de itiraf ettiler. Zaten öncesinden de faşist Erdoğan ve Hulusi Akar acil bir şekilde Çelê’deki operasyon kontrol noktasına geldiler ve operasyonun komutanları ile görüştüler. Orada da kendilerini korumaya çabaladıklarını ve şehitlerinin olduğunu söyleyerek bunun itirafını yaptılar. Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre de birçok yaralı askerin ve yine asker cenazelerinin hastanelerde olduğunu ve hastanelerde yer kalmadığını biliyoruz.

Arkadaşların kahramanlıklarını ve direnişini gönülden selamlıyoruz. Özellikle Şaristan ve Mizgin arkadaşların şahsında operasyonun ilk gününden bu yana şehadete ulaşan arkadaşların bu operasyona verdikleri cevap ve yarattıkları ruh sayesinde çok farklı bir direniş havası oluştu ve düşmana ağır darbeler vuruldu. Biz her zaman bu şehit arkadaşlarımıza karşı borçluyuz ve onlara bu yılı zafer yılı yapacağımızın sözünü veriyoruz.

'VARLIK-YOKLUK SAVAŞI'

Bu operasyonu yalnızca Zap ve Avaşîn ekseninde gelişen bir saldırı olarak ele alamayız. Kaldı ki bu operasyon salt bize karşı gelişen bir operasyon da değil. Zindanda tüm yoldaşlarımıza karşı faşizan yöntemlerle saldırıyorlar. Yurtsever halkımıza karşı katliam saldırıları gelişiyor. Halkımızın çocuklarını katlediyor, annelerimizi yerlerde sürüklüyorlar. Bu yüzden bu savaş tüm Kürtler üzerinde yürütülen topyekun bir savaştır. Öncelikle de Önderliğimize karşı yürütülen bir savaş var. Önderliğin aile ve avukatları ile görüşmesi farklı gerekçelerle engelleniyor. Bağlantısını tüm dünya ile koparmaya çalışıyorlar. Bu başlı başına Önderlik üzerinde psikolojik, siyasi ve ideolojik bir savaş yürütmektir. Bugün Önderliğe zarar vermelerini engelleyen güç, gerillanın varlığıdır. Bu yüzden Önderliğe ‘dışarıdakileri bitireceğiz, sana sonra yöneleceğiz’ demişlerdi. Bu yüzden içinden geçtiğimiz süreç çok kritik ve hassastır. Her yönden daha duyarlı olmalıyız. Alanlarımızı kilit altına alıp, gerillayı bitirmek ve sonrasında Önderliğe yönelmek istiyorlar. Bu yüzden biz bu savaşa varlık yokluk savaşı diyoruz.

'FAŞİST DÜŞMANI BU TOPRAKLARDA KIRABİLİRİZ'

Bu düşmanın saldırılarını kırabilmek için bu savaşın hesabını uzun süreli yapmalıyız. Bu savaş sadece bir günlük bir savaş değil, uzun sürelidir. İşbirlikçi ihanetçi çizgi bütün imkanlarını seferber ederek Türklerin Kurojahro’ya saldırmasının önünü açtı. Bu yüzden sadece bir düşmana karşı değil, NATO tekniğine ve ihanetçiliğe karşı da savaşıyoruz. Ukrayna’da yürütülen savaşta bile bir ay içerisinde bir şehri alt üst ettiler. Bir haftada Ukrayna’nın başkentine ulaştılar. Ama düşman burada 26 gündür süren savaşta henüz ilerleyebilmiş değil. Bu, arkadaşların direnişinin ve vuruş tarzının sonucudur. Öncelikle savaş tünellerinde yer alan arkadaşları katılımlarından ve vuruş tarzlarından ötürü kutluyoruz. Aynı zamanda arazide rol oynayan hareketli timler düşmanın savaş tünellerine yaklaşmasına izin vermediler ve çok büyük emekleri oldu. Bu yıl en çok sonuç alan eylemlerimiz bu arazi timlerinin gerçekleştirdiği eylemlerdir ve düşmanın indirme yapmasına bile izin vermediler. Bu timlerde yer alan ve bu nitelikli eylemleri gerçekleştiren tüm arkadaşları selamlıyor ve kutluyoruz.

Bu yılı mutlaka zafer yılı haline getirmeliyiz. AKP de bu savaşı varlık yokluk savaşı olarak ele alıyor. Türk devletinin yetkilileri yaptıkları her açıklamada ‘geri adım atamayız’ diyorlar. Zaten başarılı olsalardı ‘ilerliyoruz’ derlerdi. Bu açıklama onların ne kadar zorlandıklarını gösteriyor. Bu yüzden tüm arkadaşlar var olan yeteneklerini, branşlarını her yerde büyük bir hassasiyetle kullanırsa faşist düşmanı bu topraklarda kırabiliriz. Onları artık bir adım ileri atamayacak düzeye getirmeli ve tarihi bir ders vermeliyiz. Bu başlattıkları ‘kilit’ operasyonunu, İmralı’nın kapılarını açan kilide çevirmeliyiz.

Arkadaşlar kendilerini korumalı ve tekniğin hedefi haline getirmemelidir. Biz hem düşmanı vurmalı hem de kendimizi korumalıyız. Eğer gerillanın nerede ne zaman darbe vuracağını bilmezlerse o kadar savunma psikolojisine gireceklerdir. İnisiyatif bizim elimizde oldukça düşman nereden tokat yiyeceğini bilemeyecek ve hep savunmada kalacak. Sürekli savunma psikolojisini yaşayan da yenilgiye mahkumdur. Düşmanın uçakları, keşifleri, obüsleri, topları olabilir, bu bizim için yeni bir şey değil ve biz hepsine bir çare bulmuşuz. Savaş tünellerine karşı patlamalar yapıyorlar ve kimyasal silah kullanıyorlar. Bu yöntemleri daha önce de kullanmışlardı. Biz bu saldırılardan da tecrübe çıkardık. Bu yüzden bizim önümüzde engel olan hiçbir şey yok. Bu sebeple arkadaşların bu yıl gelişen savaşa daha profesyonel, daha tedbirli katılacaklarını biliyoruz. Geride bıraktığımız 26 günlük süre bunu kanıtlamıştır. Savaş tünellerinde ve arazide hareketli timlerin yürüttüğü direnişi ve saldırı ruhunu selamlıyor ve tüm güçlerimize başarılar diliyoruz.’’