YNK’li Rauf’tan saldırılara bahane üreten KDP’ye tepki

YNK İletişim Danışmanı Burhan Rauf, Türk devletinin saldırılarına bahane üreten KDP’li yetkililere tepki gösterirken, saldırılara karşı “diplomatik, siyasi ve yasal yollardan” Türk devletine yanıt vereceklerini belirtti.

Süleymaniye havalimanına yönelik 8 Mart günü düzenlenen saldırıya ilişkin RojNews’e konuşan YNK İletişim Danışmanı Burhan Rauf, “Türkiye’nin Süleymaniye’ye yönelik hava sahası kapatma ve havalimanına yapılan saldırı gibi eylemleri tehlikeli gelişmelerdir. Bunlar Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın içişlerine doğrudan müdahaledir” dedi.

Rauf, “Ayrıca Irak’ın egemenliğinin ihlalidir ve egemenliği korumak Irak hükümetinin görevidir. YNK olarak bizlere düşen bu saldırıyı şiddetle kınamak ve diplomatik, siyasi ve yasal yollardan Türkiye’nin müdahalelerine yanıt vermektir” diye ekledi.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyat Adil’in saldırıyı gerekçelendirmesine tepki gösteren Burhan Rauf, “Bu açıklamayı hükümetin açıklaması olarak görmüyoruz. Yalnızca Bölge hükümeti içinde yer alan KDP’li bakanların görüşleridir. Bölge’deki bir kente düzenlenen saldırıya bahane bulunması kabul edilemez” diye konuştu.

Rauf, “Saldırılara bahane bulanlar bunun bedelini ağır ödeyecek. Süleymaniye, ulusal tutumu nedeniyle Türkiye’nin saldırısına maruz kaldı. Onlar da saldırılara bahane bularak, destek vereceklerine başka taleplerde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

YNK’nin ulusal birliğe ilişkin tutumuna da değinen Rauf, “YNK’nin ulusal sorunlara yönelik tutumu geçmişte de şimdi de değişmedi. Önümüzdeki süreçlerde de bu tutumu devam ettirecektir” vurgusunda bulundu.

KDP’nin YNK’yi Kürdistan’daki diğer silahlı gruplara yardım etmekle suçlamasına işaret eden Rauf, şöyle konuştu: “Söyledikleri gerçeklerden uzak. YNK, sadece Kürdistan halkı tarafından bilinmeyen QSD ile ilişki kuruyor. Onlar DAIŞ’e karşı koalisyon üyesi bir güç. Zamanında Rakka’yı DAİŞ’ten kurtardılar. Dünya birçok kez onların tüm insanlık için savaştığını söyledi. YNK, Uluslararası Koalisyon ve ABD’nin bilgisi dahilinde ve ayrıca Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda alınan karar doğrultusunda onlarla ilişki geliştiriyor. KDP’nin açıklamaları gerçeklikten uzaktır.”