YPG savaşçısı Mislim şehit düştü

YPG savaşçısı Nîdal Mislim (Çiya Qendîl) 19 Ağustos günü Halep’te kaza sonucu şehit düştü.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi, 19 Ağustos’ta Halep’te bir savaşçının şehit düştüğünü açıkladı.

YPG, “Halep şehri her ne kadar Kürdistan’ın bir şehri olmasa da, buradaki Kürt halkımız kültür ve varlığını savunmuşlar. Baskı ve zulme karşı, saldırılara karşılık vermişler. Bu öz savunma kültürünü çocuklarına da öğretmişler. Halep’teki halkımız Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin fikir ve düşüncelerine çok yakından tanık olmuş, bu fikir ve düşüncelerle kültürlerini geliştirmişler ve öz savunmada daha da ustalaşmışlar. Bu ustalıkları Rojava Devrimi’nin başlangıcında Halep’te kendisini gösterdi" dedi.

YPG açıklamasında şunlar belirtildi: 

"Arkadaşımız Çiya da yurtsever bir ailenin içinde bu özellikler ortasında Halep’te dünyaya geldi. Çocukluk ve gençlik döneminde yurtseverlik duygularıyla büyüdü. Özgürlük mücadelesinin gelişmesi ve Rojava Devrimi’nin dünyaya yayılmasıyla birlikte 2014’te yüzyılın Kobanê Direnişi zamanında halkının savaşçısı ve Rojava Devrimi’nin bir temsilcisi olmaya karar verdi.

Çiya arkadaş, kendi şahsiyetinde militan duruş ne istiyorsa pratikte yerine getirdi. Şehba savunmasında ve Yüzyılın Direnişi’nde işgale karşı aktif bir şekilde yerini aldı. ‘Savaş yaşamımızın tamamı değil, sadece yaşamımızın bir parçasıdır' gerçeğine göre hareket etti ve hayatın diğer alanlarında düşünce ve fikirlerini geliştirmede akıllı ve zeki bir arkadaştı. Halkların kaderinde belirleyici rol oynayan insanlar, çok fazla emek vermeye ihtiyaç duyarlar ve arkadaşımız Çiya da çok emekçi bir insandı.

Şehitlerimize bağlılığımız olan sözümüzü bir kez daha tekrarlıyoruz. Şehitlerimizin hayallerini ve amaçlarını gerçekleştirmekte hiçbir engeli tanımayacağız, amaçlarını yerine getireceğiz. Şehit Çiya şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Şehidimizin ailesine ve yurtsever tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

"Kod adı: Çiya Qendîl

Adı ve soyadı: Nîdal Mislim

Anne adı: Zeyneb

Baba adı: Xelîl

Doğduğu yer: Halep

Şehit düştüğü yer ve tarih: Halep/ 19 Ağustos 2022.”