YPS’den Amed’de MİT elemanına eylem

YPS Basın Merkezi, 20 Ekim günü Amed’in Silvan ilçesinde MİT elemanı olan ve istihbarat faaliyeti yürüten İzzet Güven isimli öğretmenin hedef alındığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Basın Merkezi, Amed’in Silvan ilçesinde faaliyet yürüten MİT elemanına yönelik bir eylem düzenlendiğini belirtti.

YPS Basın Merkezi açıklaması şöyle:

“20 Ekim günü akşam saat 21:45'te YPS birimlerimiz Amed’in Farqin ilçesinde MİT elemanı olan ve istihbarat faaliyetleri yürüten İzzet Güven adlı bir öğretmeni yakın mesafeden ferdi silahlarla vurmuştur. Gerçekleştirilen eylemde İzzet Güven adlı MİT elemanı ağır yaralanırken YPS birimlerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

5 Ekim günü Amed’in Lice ve Hani ilçeleri arasında bir YPS birimimiz görevden dönerken düşman güçlerinin yol kontrolüne takılmıştır. Burada yaşanan kısa süreli çatışmada Zerdeşt Lice yoldaşımız esir düşmüştür.”

YPS GABAR ZİLAN’I ANDI

Öte yandan 8 Eylül akşamı Van’ın Erciş ilçesinde bir YPS biriminin göreve giderken, Türk devlet güçlerinin zırhlı araçlarının pususuna düştüğünü de kaydeden YPS Basın Merkezi şöyle devam etti: “Burada kısa süreli bir çatışma yaşanmış ve Gabar Zilan yoldaşımız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Yaşanan bu olayda AKP kirli savaş güçleri Zafer Ceyhan adlı yurtseveri sağ yakaladıktan sonra şehit düşürmüştür. Başta yurtsever POLAT ve CEYLAN aileleri olmak üzere tüm Kürdistan ailelerine başsağlığı diliyor, intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz.

Şehit düşen YPS savaşçımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Gabar Zilan

Adı Soyadı: Önder Polat

Doğum Tarihi: 1990 Van/Erciş”