YPS: Mordem yoldaş direnerek şehit düştü

YPS Basın Merkezi, 3 Kasım günü Amed’in Kayapınar ilçesinde YPS üyesi Mordem Andok kod adlı Murat Çelik’in girdiği çatışma sonucunda yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Basın Merkezi, Mordem Andok kod adlı Murat Çelik isimli YPS üyesinin Amed’de yaşamını yitirdiğini belirtti.

YPS açıklaması şöyle:

“3 Kasım günü sabaha karşı saat 04:00’da düşman Amed’in Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri mahallesinde bir YPS üyemizin bulunduğu eve, ailesi de evde bulunurken baskın düzenlemiştir. Mordem yoldaşımız ailesini evden sağlam bir şekilde çıkardıktan sonra el bombaları ve tabanca ile polislerle  çatışmaya girmiştir. Mordem Andok yoldaşımız evi çembere alan ve evin içine giren polislerle 4 saat boyunca tek başına çatışmıştır. Mordem Andok yoldaşımız cephanesi bitince düşmanı üzerine çekmiş ve el bombasını hem kendinde hem de etrafındaki polislerde patlatarak şahadete ulaşmıştır. Düşman basınında  1 polisin öldüğü, 10 polisin de yaralandığı bilgisini vermişti. Bu bilgi doğru değildir. Mordem yoldaşımızın kahramanca savaşarak gerçekleştirdiği bu eylemde ölü ve yaralı polis sayısı daha fazladır.

Düşmanın, bu olaydaki kayıplarının üstünü örmeye çalışarak basınında verdiği, Mordem yoldaşımızın çocuklarını kalkan olarak kullandığı bilgisi doğru değildir. Mordem yoldaşımız ailesini sağlam bir şekilde evden çıkardıktan sonra çatışmaya girmiştir. Düşman güçleri çatışma süresince ve sonrasında bilinçli olarak sivilleri hedef almıştır. Faşist AKP saray polisleri burada Mordem Andok yoldaşımızın eşini ve üç aylık çocuğunu yaralamış ve eşini gözaltına almıştır.

Mordem yoldaş, mücadeleye katıldığı andan bu yana bulunduğu her alanda, gerçekleştirdiği bu eylemde olduğu gibi hiçbir zaman karşılaştığı zorluklara karşı geri adım atmamış, direnişin zaferi getirdiğinin bilincini yaşamış ve yaşatmıştır. Yaşamı boyunca duruşu ve mücadelesiyle büyük bir dava insanı olan Mordem Andok yoldaş mücadele içerisinde aldığı sorumluluklarla yoğun bir çabanın sahibi olmuştur. ‘Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür’ sözünü yaşamının her anına işleyen Mordem yoldaşımız son mermisine kadar kahramanca savaşarak şahadete ulaşmış ve ‘Sonu ne olursa olsun muhteşem olacak’ diyen Sur direnişinin büyük komutanı Şehit Çiyager yoldaşın bıraktığı mirasa sahip çıkmıştır. Bizler de Mordem Andok yoldaşımızın silah arkadaşları olarak Mordem yoldaşımızın bizlere devrettiği direniş bayrağını yükselteceğimizin ve intikamını alacağımızın sözünü veriyor, başta değerli, yurtsever Çelik ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkımıza baş sağlığı diliyoruz.

Şehit düşen YPS üyemizin sicil bilgileri şu şekildedir:

Adı Soyadı: Murat Çelik

Kod Adı: Mordem Andok

Doğum Tarihi: 01.01.1983 Amed - Pasur

Şahadet Yeri ve Tarihi: 3 Kasım 2017 Amed/Kayapınar”