YPS, şehit düşen 4 üyesinin kimliğini açıkladı

YPS Basın Merkezi, 2015 yılında başlayan öz yönetim direnişlerinde şehit düşen 4 YPS üyesinin kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Basın Merkezi, daha önce şehit düşen ancak şimdi netleştirdikleri 4 YPS üyesinin kimliğini açıkladı.

YPS Basın Merkezi açıklamasında şunları belirtti:

“YPS ve YPS-Jin öncülüğünde 2015 yılından bugüne kadar yaşanan destansı şehir direnişleri sürecinde şahadete ulaşan kahraman şehitlerimizin ilanlarını bir süredir yurtsever Kürt halkı ve kamuoyuyla paylaşmaktayız. Yaşadığımız dönemin belli zorlayıcı halleri ve şehir savaşlarının özgün durumları nedeniyle zamanında netleştirilemeyen bazı durumları netleştirmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede netleştirilen bilgilere göre; Dılgeş, Cudi, Zınar ve Mustafa yoldaşlarımız son anlarına kadar kahramanca savaşarak farklı yer ve zamanlarda şahadete ulaşmıştır.

Bulundukları her alanda mücadeleye kaygısız ve korkusuzca katılan Dılgeş, Cudi, Zınar ve Mustafa yoldaşlar direnişin aktif bir militanı olmuştur. Düşmana karşı taşıdıkları kin ve öfkeyle her zaman halkının özgür yaşamı için fedakarlıkta bulunmuş olan Dılgeş, Cudi, Zınar ve Mustafa yoldaşlarımız YPS saflarında da üzerine düşen her türlü görev karşısında en küçük bir geri adım atmamış, son mermisine kadar kahramanca savaşarak şahitler kervanına katılmıştır. Bu temelde başta şehit düşen yoldaşlarımızın aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor intikamlarını alacağımızın sözünü veriyoruz.

Şehit düşen YPS savaşçılarımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Adı Soyadı: Müslüm Tayyar

Kod Adı: Dılgeş 

Doğum Yeri ve Tarihi: 1993/Farqin

Şahadet Yeri ve Tarihi: Kasım 2015/Farqin

 

Adı Soyadı: Devrim Yacan

Kod Adı: Cudi Faraşin

Doğum Yeri ve Tarihi: 1995/Şırnak

Şahadet Yeri ve Tarihi: 25 Mart 2016/Gever

 

Adı Soyadı: Alican Utanç

Kod Adı: Zınar Siyabend

Doğum Yeri ve Tarihi: 1995/Şırnak

Şahadet Yeri ve Tarihi: 2016 Şırnak

 

Adı Soyadı: Mustafa Duman

Doğum Yeri ve Tarihi: 1999

Şahadet Yeri ve Tarihi: 06-09-2016/ Van”