YPS-YPS JIN’dan 4 Nisan mesajı

YPS-YPS JIN Koordinasyonu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü yaş günü olan 4 Nisan vesilesiyle yaptığı açıklamada, “mücadeleyi büyütme sözü” verdi.

Yazılı bir kutlama mesajı veren YPS-YPS JIN Koordinasyonu, “Kürt halkının dirilişine ve kadınların kurtuluşuna öncülük eden Rêber Apo’nun doğum günü olan 4 Nisan’ı kutluyor, Önder Apo’yu dünyaya getiren, büyüten Üveyş Ana’yı saygıyla anıyoruz” dedi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: “Önder Apo çocukluk dönemlerinden bir hakikat arayışçısı olarak özgürlüğe yürüdü. Yaşananları analiz ederek anlam bütünlüğüne kavuşturdu ve var olan düzenin ruhunu hapsetmesine izin vermedi, zincirleri kırmak için aile başta olmak üzere çevrede yaşananlara karşı direndi, olanın değil olması gerekenin mücadelesini verdi.

Dilinden, kültüründen, değerlerinden kopmuş, kendi topraklarında muhacir gibi yaşamayı kabul eden, varlık mücadelesini yürütememenin derin acısını yüreklerinin derinliklerine gömen halkın üzerlerindeki ölü toprağı atan, hakikatlerini gün yüzüne çıkarandır Önder Apo. Önder Apo Kürt halkını dili, kültürü, onuru, kimliği, varlığı ile yüzleştiren doğuşu ve dirilişi için mücadele zemini yaratandır.

Önder Apo Kürt analarının yaşam umudu oldu. Beyaz tülbentli analar Önder Apo’nun etrafında kenetlendiler, Önder Apo’yu tilililer ile ayakta alkışladılar. Önder Apo’nun eğitimlerini en ön saflarda dinlediler ve bu fikirlerin yayılması, örgütlü güce kavuşması için öncülük ettiler. Çünkü Önder Apo analara özgür Kurdistan’ı hediye etmişti, Önder Apo anaların ruhu, nefesi, yaşam felsefesiydi ve analar Önderliklerine duydukları inançla nice Egîtler, Besêler, Mazlumlar, Zeryanlar, Çiyagerler büyüterek özgürlük davasına adadılar.

Önder Apo yaşamda siyah bir leke olarak görülen, itibar edilmeyen, sofrada dahi yeri olmayan kadının kurtuluşu oldu. Kadını özü ile buluşturdu, kadını kendi beni ile tanıştırdı ve kadının gücünü ortaya çıkarması için, var olan düzenle nasıl mücadele etmesi gerektiği zemini yarattı. Toplumun dilinin, kültürünün, değerlerinin, ahlakının kadında bütünleştiğini, kadının hakikati ile toplumun anlam bulacağı mücadelesini verdi. Nice kadın akın akın Önderlik felsefesine koştu ve bu felsefenin oluşturduğu bilinçle kendini yaratan Sakineler, Zilanlar, Beritanlar erkek egemen zihniyetini alaşağı edecek duruşları ile Önderlik felsefesini dünya kadınlarına taşıracak kurtuluş çizgisi oldu.

İnsanlığı katleden, toplumu ahlaki değerlerini yok eden sisteme karşı devrimsel mücadele geliştiren Önder Apo’ya karşı hegoman devletler topyekûn saldırmaktadır. Önder Apo ortaya koyduğu paradigma ile sömürgeci devletler varlığını sürdüremez. Toplumun Önderliğin felsefesi ile bilinçlenmesi milliyetçiliğin, ırkçılığın, faşizmin toplumdan arınması özgür insanlığın yaşam bulmasıdır. Bu nedenle Önderlik yıllardır İmralı işkence sistemine tabi tutulmaktadır. Fakat Önder Apo İmralı sistemine karşı yeni bir doğuşla bu sistemi boşa çıkarmış, başta Kürt halkı ve Kürt halkı şahsında halkların özgürlüğü için mücadelesini sürdürmüştür.

Önder Apo’nun verdiği soluksuz mücadele ile 8 Mart’ ta ‘jin jiyan azadî’ felsefesi Newroz ateşi ile bütünleşmiş, kadınlar öncülüğünde yüreği devrimle atan halkımız Önder Apo’nun etrafında kenetlenmiştir. 4 Nisan Önderliğimizin doğum gününü Kürt halkının dirilişi ve kadınların kurtuluşu olarak görüyor, bu değerli günü büyük bir heyecanla karşılıyor, YPS-YPS JIN güçleri olarak mücadelemizi büyütme sözünü veriyoruz ve bir kez daha Önder Apo’yu dünyaya getiren Üveyş Ana’yı saygı ve minnetle ile anıyoruz.”