YRK Asos’ta şehit düşen iki gerillayı açıkladı

Doğu Kürdistan Güçleri (YRK) Basın Merkezi 22 Ağustos günü işgalci Türk devletinin Asos’ta düzenlediği hava saldırısında şehit düşen iki gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

YRK Basın Merkezi yaptığı açıklamada 22 Ağustos günü Şarbajar’a bağlı Asos bölgesinde Türk devletinin hava saldırısında iki gerillanın şehit düştüğünü hatırlattı.

“İki arkadaşımız görevleri başındayken işgalci Türk devletine ait insansız hava aracı tarafından düzenlenen saldırıda şehit düştüler” diyen YRK şehitlerin kimlik bilgilerini şöyle açıkladı:

Adı ve Soyadı: Mervan Misto

Kod Adı: Rêzan Baran

Şehadet Yeri ve Tarihi: 22.08.2022-Asos

Adı ve Soyadı: Huseyin Resûli Kizilbaş

Kod Adı: Bawe Sur

Şehadet Tarihi ve yeri: 22.08.2022-Asos

İşgale son verilmesi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen mücadelede çok sayıda Kürt gencinin gönüllü bir şekilde özgür dağlara gelerek gerilla saflarına katıldığını belirten YRK, bu kahraman gençlerden ikisinin de Bawer Sur ve Rêzan Baran olduğunu kaydetti.

Her iki Kürt gencinin 2022 yılı içerisinde gerilla saflarına katıldığı bilgisini veren YRK, “Rêzan Baran arkadaş Efrînli bir ailede dünyaya geldi ve yurtsever bir kültürle büyüdü” dedi.

Rêzan’ın kısa bir süre içerisinde gerillada tecrübe edindiğini ifade eden YRK, “Çok büyük bir isten ve sevgi ile gerilla yaşamına katılıyordu. Bu nedenle arkadaşlar arasında her zaman seviliyordu” diye ekledi.

Bawe Sur’un ise Doğu Kürdistan’ın Selmas kentinde yaşayan bir ailede dünyaya geldiğini ve Celilyan aşiretinden olduğunu belirten YRK, “Çocuk yaştayken özgürlük hareketini tanıdı” diye ifade etti.

İran devletinin gençler üzerindeki özel savaş politikalarını erken yaşta fark eden Bawe Sur’un 2022’de gerilla saflarına katıldığını vurgulayan YRK, her iki gerillanın ailelerine ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

YRK, “Bir kez daha onların mücadeleleri ve hayallerini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” diye noktaladı.