Yüksekova Newrozu: Abdullah Öcalan'sız yaşam asla!

Yüksekova’daki Newroz kutlamasında Öcalan'a özgürlük talepleri damgasını vurdu. Kutlamada konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "Kürt halkı, Sayın Öcalan’sız bir yaşamı kabul etmiyor" dedi.

Direnişin kalelerinden Yüksekova’da devam eden Newroz kutlamasında sanatçı Kadir Çat, sahne aldı. Daha sonra konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel,  “Zagros’un soğuğuna rağmen burada coşkuyla gelen sizlerin direnişini selamlıyorum. Newroz, Amed Zindanı’nda Mazlum Doğan’ın ateşiyle başladı. Bu yürüyüş Mazlumların yürüyüşüdür. Amed’de bugün Kürt düşmanları, bugün Kürtlere saldırıyor. Buradan Amed halkına selam gönderiyoruz.

Bugün, faşist bir hükümetle mücadele ediyoruz. Diyorlar, Ukrayna’da barışı savunuyoruz ama Efrin’e ve Başur Kürdistan’ına saldırıyorlar. AKP-MHP birbirlerine omuz vermişler, 2023’te devleti yeniden inşa edeceğiz, diyorlar. Kürt düşmanları, 2023’te Kürtleri statüsüz bırakmak istiyor ama Kürt halkı bunu kabul etmez. Kürdistan’ın her yerine mücadele veriliyor. Meselemiz sadece AKP-MHP ile tek değil, muhalefetle de. İktidarı değiştireceğiz diyorlar, bayramda, coşkuda Kürt halkıyla birlikte olmayanlar ile ne CHP ne AKP ne diğer partiler Kürt sorunu çözemez. HDP’nin kapatılması konusunda hepsi suskundurlar. HDP, zayıflarsa bizlere oy verecekler diyorlar. Fırsat kolluyorlar. Sizler oy verecek misin onlar?” coşkulu bir şekilde “hayır” diye  belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride ilişkin de şunları belirtti “3 gündür alanlarda tek ses var, 7’den 77’e Öcalan diyor. Neden, Öcalan diyorlar, çünkü bu halk Sayın Öcalan’ı önder olarak kabul etmiş. Kürt halkı İmralı tecridini kabul etmiyor artık. Binlerce arkadaşımızı cezaevindedir, Kürt halkı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bu mücadele sürecek. Kürt halkı, Sayın Öcalan’sız bir yaşamı kabul etmiyor. Kürt siyasetindeki bazı partileri diyor ki; Özgürlük hareketi zayıflarsa başarılı oluruz. Sayın Barzani’ye sesleniyoruz. Eğer Amed düşerse Hewler düşer, Hewler düşerse Qamişlo düşer. Kürt partilerine çağrı yapıyoruz, Kürt halkının düşmanlarına karşı birliği kurmalıyız. Birliğe gelmeyenler düşmanın yardımcılarıdır.”

Kutlama, Grup İsyan Ateşi’nin seslendirdiği şarkılarla sona erdi.