Zap’ta 7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Zap’ta gerçekleştirdiği eylemlerde 7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 2 bomba atar silahı imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

23 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler 7 kez ağır silahlar ile vurularak darbelendi. Bu eylemler YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

23 Eylül saat 11:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile vurularak darbelendi.

23 Eylül saat 11:45 Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

23 Eylül saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait bombaatar mevzisi suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 bombaatar silahı imha edildi.

23 Eylül saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait bombaatar mevzisi hedeflenerek vuruldu. 1 bombaatar silahı ve mevzisi imha edildi.

23 Eylül saat 12:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

23 Eylül saat 14:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

23 Eylül saat 20:45, 21:00 ve 21:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler silahı suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 3 işgalci cezalandırıldı.

23 Eylül saat 23:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine orta otomatik silahlar ile 2 kez müdahale edildi.

24 Eylül saat 06:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Hedeflenen mevzi imha edilirken, içindeki 2 işgalci cezalandırıldı, 2 işgalci yaralandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi 3 kez, Zap Suyu çevresi 1 kez ve Metîna bölgesinin Gundê Dergelê alanı 3 kez olmak üzere; toplam 7 kez savaş uçakları ile bombaladı.

23 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi ile Metîna bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri toplarla bombalandı.”