Zap’ta Newroz’u kutlayan gerillalar: 2022 zafer yılı olacak

Zap’ta 2022 yılının Newroz’unu büyük heyecan ve coşkuyla kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, “2022’yi zafer yılı yapacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” mesajını verdi.

HPG ve YJA Star gerillaları Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap bölgesinde 2022 Newrozunu büyük bir coşku ve heyecanla kutladı. Kalabalık bir gerilla grubunun katıldığı gerillalar dev bir Newroz ateşi yaktı.

Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere şehit aileleri ile Kürdistan’ın dört parçasındaki halkın Newroz’unu kutlayan gerillalar, şöyle konuştu: “Biz Önder Apo’nun fedaileri, Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz’ın takipçileri olarak; 2022’yi Önder Apo ve Kürdistan halkının özgürlük yılı yapacağımızı buradan deklere ediyoruz. Bunun için elimizden geleni ve bizden isteneni kanımızın son damlasında yerine getireceğiz. 2022’yi zafer yılı yapacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

‘BAZÊN ZAGROSÊ HAMLESİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ SÜRECEK’

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı 2021’de başlatılan “Bazen Zagrosê” hamlesini 2022’de daha da güçlü sürdüreceklerini belirten gerillalar, “2021’deki hamlede birçok değerli arkadaşımızı yitirdik ve düşman güçlerini söküp attık, bu bize zaferin yakın olduğu gösteriyor” dedi. 

2022 Newroz’un diğer Newrozlardan daha farklı olduğunu ifade eden gerillalar, “Bu yıl Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama yılı olacak” diye konuştu.

Kürdistan’ın değişik yörelerinden halaylar çeken gerillaların kutlama boyunca coşkusu ve morali dikkat çekti. 

Gerillalar karanlığın çökmesiyle de “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde havai fişekler patlatarak Newroz’u kutladı.