İşgal ve ihanet protesto edildi: Kurdistan yok edilmek isteniyor

Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP ihaneti Mêrdîn’de protesto edildi, "Yürütülen yok etme savaşıdır" mesajı verildi.

Türk devletinin KDP desteğiyle düzenlediği işgal saldırıları Mêrdîn’de protesto edildi. DEM Parti’nin öncülüğünde Artuklu ilçesinde bulunan Karayolları Parkı’nda bir araya gelen halk, “İşgale ve ihanete hayır” pankartı açtı. Halkın etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından ablukaya alınırken, DEM Parti Mêrdîn İl Eşbaşkanı Mehdi Tunç açıklama yaptı.

“Bakur, Başur, Rojava, Rojhilat biziz. Biz Kurdistan'ız” diye sözlerine başlayan Tunç, Türkiye’nin her gün saldırılar gerçekleştirdiğini belirterek, “Ortadoğu’da yeteri kadar kan döküldü. Ortadoğu’da yeteri kadar savaş ve kargaşa yaşandı. Ortadoğu toprakları üzerinde, özelde de Kurdistan’ın dört parçasında askeri durumlar, hukuksuz durumlar yaşanıyor” ifadelerini kullandı. AKP-MHP iktidarının NATO’nun desteğiyle saldırılarını sürdürdüğünü dile getiren Tunç, saldırıları ve saldırılara destek veren uluslararası güçleri kınadıklarını söyledi.

KDP'YE: İNSANLIK DIŞI SALDIRILARA DESTEK OLMAYI BIRAK!

KDP’ye seslenen Tunç, “Kürtlerin tarihinde, Kurdistan’ın tarihinde bu tür bir durum kabul edilmez. Tarihimize bakalım. Dedelerimiz, babalarımız her dönem bizleri bir söz ile uyarırlar ve derlerdi ki; ‘Siz kahvaltı olursanız, sizin çocuklarınız öğlen yemeği olur. Siz öğle yemeği olursanız, kardeşleriniz akşam yemeği olur. Sizler akşam yemeği olursanız, kardeşleriniz de atıştırma olur.’ İşte KDP’nin bilmesi gereken budur. KDP bunu gözden geçirmeli ve yaptıklarına son vermelidir. Bilinmelidir ki; Kurdistan’da yürütülen bu süreç hukuksuzdur, insanlık dışıdır, demokratik siyasete aykırıdır. Yanlıştır. Savaş ve yok etme halidir. Artık buna yeter diyoruz. Bunun sonlandırılmasını istiyoruz. Bilinmesini istiyoruz ki; bugün AKP-MHP’nin Ortadoğu’da yürüttüğü politikaları; bugün Efrîn’de, yarın Hewler’de, Amed’de yürüttüğü politikaları kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

'ÇÖZÜMÜN YOLU ABDULLAH ÖCALAN'DIR'

“Ortadoğu’daki savaş hali artık barış ile sonlandırılmalıdır” diyen Tunç, “Barışın yolu, huzurun yolu, çözümün yolu başta Sayın Abdullah Öcalan’dan, İmralı Adası’ndan geçiyor. Demokratik siyaset dışında bir yol ve yöntem bulunmuyor. Bizler de sonuna kadar demokratik siyasette ısrar edecek, demokratik çözümü savunacağız. Bu kirli savaştan bir an önce vazgeçilmeli. Bu operasyonlar sonlandırılmalı, çözümün yolu açıktır. Demokratik siyaset için tekrar ediyoruz ki, yol bellidir. Çözüm belli, adres bellidir. Ortadoğu ve özelde de Kürt sorununun çözümü Sayın Öcalan ile mümkündür” dedi.