Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’nda 18 işgalci cezalandırıldı

HPG-BİM, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Metîna’da işgalcilere karşı düzenlediği eylemlerde toplamda 18 işgalcinin cezalandırıldığını, güçlerinin bizzat 12 işgalcinin cenazesinin üzerine gittiğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Medya Savunma  Alanları'na bağlı Metîna’da gerçekleştirdiği Şehîd Leyla Amed Devrimci Operasyonu’na ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Açıklamada, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, partimiz PKK’nin 46’ıncı yılına devrimci operasyonlar gerçekleştirerek girmektedir. Devrimci operasyonlarla yeni Parti ve mücadele yılını karşılayan gerillamız, PKK’nin yarım asırlık destansı yürüyüşüne yaraşır şekilde Apocu fedai ruhla mücadeleyi yükseltmektedir. Apocu fedai ruh, yüksek cesaret, demokratik modernite gerillacılığının zengin taktikleri ve zafere yürüyen tarzıyla işgalci orduya ağır darbeler vurmaktadır. Güçlerimiz, Metîna’da Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’nu gerçekleştirerek 18 işgalciyi cezalandırıp, çok sayıda silah ve askeri malzemeye el koydu. Kayıplarını gizleyen işgalci Türk ordusu ve özel savaş medyası sadece 3 kaybını itiraf etti. Ancak güçlerimiz bizzat 12 işgalcinin cenazesinin üzerine gidip, toplamda 18 işgalcinin cezalandırıldığını netleştirdi” denildi.

HPG-BİM, gerilla eylemlerine ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarına dair şu bilgileri verdi:  

Metîna bölgesi;

* 25 Kasım saat 19:00’da Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki helikopterlere ferdi silahlar ile müdahale edildi.

* 26 Kasım saat 17:10’da Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu gerçekleştirildi. Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu sızma taktiği ile 5 koldan gerçekleştirildi. Devrimci operasyonun hedefindeki işgalciler el bombaları ve ferdi silahlar ile etkili şekilde vuruldu. Güçlerimiz burada 12 işgalcinin cenazesinin üzerine giderek hepsinin cezalandırıldığını netleştirdi. Güçlerimizin hedefindeki işgalcilere takviye amacıyla gelmek isteyen işgalciler de pusuya düşürülerek etkili şekilde vuruldu ve burada da 6 işgalci cezalandırıldı. Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’nda toplamda; 18 işgalci cezalandırıldı. Cezalandırılan işgalcilerin üzerinden 1 adet BKC orta otomatik silahı, 1 adet bomba atar, 2 adet MPT-55 ferdi silah, 12 adet MPT-55 silahına ait şarjör, 1 adet dedektör, 2 adet silah dürbünü, 1 adet büyük uydu telefonu, 2 adet cep telefonu, 1 adet termal dürbün, 2 adet powerbank, 4 adet yağmurluk, 2 adet mont, 1 adet hücum yeleği, 5 adet çanta, 1 takım askeri elbise, 1 adet kask, 1 adet sağlık çantası, 1 adet termos, 1 çift eldiven ve 2 bıçağa güçlerimiz tarafından el konulmuştur.

Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu, 2022 yılının 26 Kasım günü yine Metîna’da Girê Hakkarî Devrimci Operasyonu’nu gerçekleştiren fedai öncüler Baran Çirav, Binevş Vejîn ve Amed Avesta yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirildi.

Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi;

* 25 Kasım saat 12:00 ve 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

* 25 Kasım saat 12:00 ve 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

* 24 Kasım saat 11:40 ve 15:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

* 24 Kasım saat 15:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 24 Kasım saat 16:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

* 25 Kasım saat 12:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

* 25 Kasım saat 15:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

* 24 ve 25 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 2 kez patlayıcı yüklü dron ve 2 kez de kimyasal gazlar ile bombalandı.

* 25 Kasım’da Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

* 24, 25 ve 26 Kasım’da Garê bölgesinin Gundê Bilindbazê, Gundê Bêbadê, Gundê Mîranê alanları 4 kez, Gundê Şêlazê alanı 1 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê, Goşînê alanı 2 kez olmak üzere; toplam 9 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.