Şengal Özerk Yönetimi: Boyun eğmeyeceğiz

Şengal Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin Şengal’de gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı ve saldırıda yaralanan Şehit Aileleri Kurumu şoförü Sadun Mîrza Alî’nin şehit düştüğünü açıkladı.

Şengal Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin bugün 13.00 sıralarında Şengal’in Tilizer ilçesinde bağlı Ziravik köyünde SİHA’larla Şehit Aileleri Kurumuna ait araca saldırısına dair açıklama yaptı.

Sinun Halk Meclisi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Zorava Halk Meclisi Üyesi Nemir Pûko, 3 çocuk babası Sadun Mirza Ali’nin işgalci Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

“Irak hükümetine “Hani egemenliğin? Hava sahanı nasıl koruyacaksın?”, “uluslararası devletlere de “Demokrasiniz nerede?” diye soran Nemir Pûko, “Fermandan bugüne Şengal’e yönelik saldırılar devam ediyor. Bizler 5 bin yıldır dilimiz, inancımız ve toprağımıza sahip çıktık. Şimdi de boyun eğmeyeceğiz” vurgusunda bulundu.

2014 fermanından bu yana Êzidî halkını yok etmek isteyen Türk devletinin katliamlarını devam ettirdiğini yineleyen Pûko, Êzidî halkına Şengal’i terk etmeme çağrısı yaptı.

PADÊ Eşbaşkanı Macîde Dexil ise “Her gün bizlere saldırıyorlar. Ancak bilmeliler ki biz teslim olmayacağız. Saldırılara karşı daha güçlü tedbirler alacağız. Evimizin önünde bizim çocuklarımızı vuranlar DAİŞ çetelerinin dostlarıdır. Türk devletini ve Irak’ı lanetliyoruz.”

Saldırının Êzidxan Asayişi komutanlarından Şêrzad Şemo’nun şehadet yıl dönümünde gerçekleştirildiğine de işaret eden Dexil, mücadelelerine daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini vurguladı.