Şirnex’te 'Gemlik Yürüyüşü' toplantısı

İmralı tecridine karşı 18 Kasım’da Gemlik’e yapılacak yürüyüş öncesi Şirnex’te halk toplantısı düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı 18 Kasım’da Bursa’nın Gemlik ilçesine yapılacak “Özgürlük Yürüyüşü” öncesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şirnex İl Örgütü tarafından halk toplantısı düzenlendi.  Parti binasında yapılan toplantıya Halkların Demokratik ve Eşitlik Partisi (HEDEP) Şirnex milletvekilleri Newroz Uysal Aslan, Ayşegül Doğan, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri de katıldı.

Toplantıda Abdullah Öcalan’ın kaleme aldığı ‘Demokratik Uygarlık Çözümü’ setinin 5’inci kitabı olan “Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü” isimli eserinde tecrit koşullarını anlattığı bölüm okundu.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ HALKLAR İÇİN KRİTİK'

HEDEP Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, İmralı tecridine karşı başlatılan kampanya ve 18 Kasım’da Gemlik’e yapılacak yürüyüşün önemi üzerinde durdu.
Binlerce kişiyle yürüyüş gerçekleştireceklerini söyleyen Newroz Uysal, “Yıllardır Kürt halkı ve demokratik kitleler Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için çeşitli kampanyalar başlattı. Bilindiği gibi 32 aydır Sayın Öcalan’dan haber alınmıyor ve ağırlaştırılmış tecrit altında tutuluyor. Bu tecridin kaldırılması ve Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 64 ülkede de bu talep yükseltildi. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü sadece Kürt halkı için değil, dünya halkları için çok kritiktir. Kürt halkı da dört parça Kurdistan ve bulundukları bütün ülkelerde Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için çalışmalar yürütülüyor” dedi.  

'TECRİT KIRILMADIKÇA ÖZGÜR OLAMAYIZ'

Devletin İmralı’daki tecridi derinleştirilerek devam ettirmek istediğini ifade eden Newroz Uysal, “Sayın Öcalan’ın dünya ile bağlantısını kesmek istiyorlar. Bizler de halkın Öcalan’a kavuşmasını istiyoruz. Kürt halkının kendi önderlerini unutması için yıllar içinde her türlü oyunu yaptılar. Kürt halkının Sayın Öcalan’a bağlılığını gördükçe, İmralı’daki tecridi derinleştirdiler. Bununla birlikte bütün demokratik kurumları ve halkı tecrit altına almaya başladılar. Bununla Kürt halkının demokratik mücadelesini bitirmeyi ve yeni yüzyılda da Kürt halkının kazanımlarını elinden almayı istiyorlar. Tecride karşı Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için büyük bir mücadele başladı. Kürt halkı, Sayın Öcalan’a uygulanan tecridi kırmadığı müddetçe kendi özgürlüğünü yakalayamaz” diye konuştu.
DBP Şirnex İl Eşbaşkanı Ahmet Başak da "Sayın Abdullah Öcalan halkına aşık biridir. Bizim de onun halkıyla buluşmasını sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.