HPG: Metîna’da 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Metîna’da gerçekleştirdiği eylemde 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 3’ü de yaralandı.

HPG AÇIKLAMASI

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Metîna bölgesi;

2 Haziran saat 08:00, 09:00 ve 16:00’da Mîska alanında ağaç kesip mevzilenmeye çalışan işgalciler hedeflenerek vuruldu.

3 Haziran saat 16:40’ta Mîska alanındaki iki işgalci grubu orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 4 işgalci cezalandırıldı ve 3 işgalci de yaralandı. İşgalciler ölü ve yaralılarını saat 17:20’de helikopterler ile alandan uzaklaştırdı.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

2 Haziran saat 12:00’da Girê FM Direniş Alanı’nda kimyasal silah kullanmaya çalışan işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

2 Haziran saat 14:20 ve 15:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

3 Haziran saat 09:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemden sonra işgalciler bir kademe geri çekildi.

2 Haziran saat 08:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

2 ve 3 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 27 kez zehirli kimyasal gazlar ile bombalandı.

2 ve 3 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 7 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

2 ve 3 Haziran’da Xakurkê bölgesinin Kolît, Lolan alanları 2 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Dergelê, Bêşîlî, Bazê Direniş Alanları 12 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez olmak üzere toplam; 16 kez savaş uçakları ile bombalandı.

2 Haziran’da Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.