Colemêrg’de nöbet eylemi başlatıldı

Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı Wan ve Agirî’den gelen seçilmişlerden oluşan DEM Partili heyet, nöbet eylemi başlattıklarını, hukuksuzluk son bulana kadar eylemde olacaklarını duyurdu.

COLEMÊRG'DE İRADE GASPI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi'ne 3 Haziran da Türk İçişleri Bakanlığı kararıyla el konulmasına karşı kentte nöbet eylemi başlatıldı. Eyleme, Wan’ın Payîzava (Gürpınar), Elbak (Başkale) ilçeleri ve Agirî’nin Avkevir (Taşlıçay) ilçe belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerinden oluşan bir heyet katılım sağladı. 

Kent girişinde DEM Parti Colemêrg İl Örgütü tarafından karşılanan heyetle birlikte Hakkari Devlet Hastanesi önünden heykel kavşağına kadar Kürtçe ve Türkçe yazılı, “Kayyuma geçit yok” önlükleri ve “Kayyum kıyımdır, irade gaspına geçit yok” pankartıyla yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte sık sık, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Direne direne kazanacağız”, “Colemêrg ya me ye, şaredarî ya me ye”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zindana” ve “Kayyum gaspına hayır”  sloganları atttı. 

‘HUKUKSUZLUK SON BULANA KADAR EYLEMDEYİZ’

Yürüyüş ardından kitle heykel kavşağında açıklamalarda bulundu. Burada ilk olarak konuşan DEM Parti Colemêrg İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, tüm halkların irade gaspı ve hukuksuzluğuna karşı 3 Haziran’dan bu yana direnişte olduğunu hatırlatarak, “İlk gün de söylediğimiz gibi bu sadece başlangıçtır. Aralıksız bir şekilde direnişimiz sürüyor ve sürecek. İrade gaspına karşı 30 gün sürecek yürüyüş ve nöbet eylemleriyle direnişimizi sürdüreceğiz. Yapılan bu hukuksuzluğu tüm dünyaya duyurup, sonuç alana dek eylemlerimiz sürecektir” dedi. 

İKTİDARA ÇAĞRI: KAYYUM POLİTİKALARINDAN VAZGEÇİN 

Heyet adına konuşan DEM Parti Elbak Belediye Meclis Üyesi Mehmet Salih Özdemir, Colemêrg halkının üç dönem boyunca tüm hilelere rağmen iradesini DEM Parti’den yana kullandığını belirterek, AKP hükümetinin bu zaferi hazmedemeyerek üçüncü kez gasp ettiğini vurguladı. İktidara çağrıda bulunduklarını söyleyen Özdemir, “Mevcut kayyum politikalarınız millete zarar veriyor. Derhal en kısa sürede vazgeçin. Halkın iradesini yok saymak, gasp etmek vebal ve günahtır. Burada bulunmamızın temel amacı, kayyum politikalarına karşı adalet nöbeti başlatmak ve bununla birlikte irade gaspına son verilmesi talebidir. Kayyumun tek amacı çalmak ve yok etmektir. Buna son verilsin, belediyeler halkın iradesine verilsin” ifadelerini kullandı. 

Heyet açıklama ardından kentte halkla temaslarda bulunmak üzere mahallelere gitti.