YENİLENDİ

Dörtler anıldı: Yolumuzu aydınlattılar

Mayıs ayında şehit düşenler Mêrdîn, Şirnex ve Amed’de anıldı. Etkinliklerde "Şehitlerimiz yolumuzu aydınlattı" mesajı verildi.

MAYIS ŞEHİTLERİ ANMA

Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi’nde 17 Mayıs 1982 tarihinde bedenlerini ateşe veren Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Eşref Anyık ve Mahmut Zengin ile özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için Şirnex’te anma etkinliği düzenlendi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex İl Örgütü binasındaki anmaya çok sayıda kişi katıldı.
DBP Qileban (Uludere) İlçe Eşbaşkanı Abdullah Yaman, hayatını kaybedenlerin mücadeleleriyle Kürt halkının yolunu aydınlattığını söyledi.
Etkinlikte Mayıs Şehitlerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.


AMED
Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 78’liler Derneği, MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği (GÖÇ-DER), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi tarafından “Mayıs Ayı Şehitleri” için Amed’in Sur ilçesindeki bir otelde anma gerçekleştirildi.
Anma programı kapsamında şehitlere ilişkin kısa film gösterimi yapıldı.
MEBYA-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Kılıç, "Değerlerimize, mücadelemize sahip çıkalım” dedi. 

 

MÊRDÎN 

Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Eşref Anyık ve Mahmut Zengin Mêrdîn’de anıldı. Kurtay’ın Qoser ilçesindeki mezarı başında gerçekleştirilen anma törenine, 78’liler İnisiyatifi, Barış Anneleri, tutsak yakınları, siyasetçiler ile DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş Altın da katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan milletvekili Güneş, “Katliamlarla, öldürmelerle Kürtleri yok edeceklerini sananlar bugün bu mücadelenin tüm dünyada büyüdüğünü görüyorlar” dedi. Dörtler’in yaktığı ateşin yollarını aydınlatmaya devam edeceğini ifade eden Güneş, “Ferhat Kurtay şahsında Dörtler’i anıyoruz. Mücadelelerine sahip çıkacağız” diye belirtti.