HPG: 3 işgalci cezalandırıldı, 3 mevzi darbelendi

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde Zap’ta 3 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 3 mevzi de darbelendi. HPG, Türk ordusunun son süreçteki saldırılarında hiçbir kayıp vermediklerini belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’nda işgalci Türk ordusu güçlerimizin bulunduğu alanları havadan ve karadan aralıksız bir biçimde bombalamaktadır. Gerilla güçlerimiz yeni dönem hareket tarzı ve taktikleri ile işgalci ordunun bu saldırılarını bertaraf edip boşa çıkartmıştır. Fakat hiçbir sonuç elde edemeyen işgalci Türk ordusu ve özel savaş medyası bu saldırılarla güçlerimize kayıplar verdirdiğini iddia ederek ve sayılar vererek açıkça yalan söylemektedir. Türk ordusunun son süreçteki saldırılarına hiçbir kaybımız yaşanmamıştır. Türk devletinin bu şekilde özel savaş yalanlarına sığınması içine düştüğü acizliğin ve sıkışmışlığın bir göstergesidir” dedi.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

15 Kasım saat 08:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalcilere ferdi silahlar ile müdahale edildi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

15 Kasım saat 10:25’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

16 Kasım saat 04:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

16 Kasım saat 17:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

15 Kasım saat 14:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

16 Kasım saat 11:30, 12:00, 17:00, 17:15 ve 18:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 2 mevzi darbelendi.

17 Kasım saat 12:30 ve 16:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

18 Kasım saat 15:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

16 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 2 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

16 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 19 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

15 ve 16 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 17 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

15 ve 16 Kasım’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez patlayıcı yüklü dron ve 4 kez de yasaklı patlayıcı ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

15 ve 16 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna alanı 1 kez, Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf alanı 2 kez olmak üzere; toplam 6 kez savaş uçakları ile bombalandı.

16 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgeleri helikopterler ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.”