HPG-BİM: Bir işgalci cezalandırıldı, bir dron, bir radar ve bir mobesse imha edildi

HPG Basın ve İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Metîna, Garê ve Batı Zap bölgelerinde düzenlenen eylemlerde bir işgalcinin cezalandırıldığını, bir dron, bir radar sistemi ve bir mobessenin imha edildiğini bildirdi.

HPG AÇIKLAMA

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, 10 ve 11 Haziran tarihlerinde gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin bilgi verdi. 

Açıklamada gerillanın eylemleri sonucu bir işgalcinin cezalandırıldığı belirtilirken, bir dron, bir radar sistemi ve bir mobesse kameranın imha edildiği kaydedildi. 

Ayrıntılar şöyle:

“1. Metîna bölgesi;

— 10 Haziran saat 10:30’da Serê Metîna Direniş Alanı’ndak işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemlerde 1 işgalci cezalandırıldı ve 1 radar sistemi imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi. 

— 11 Haziran saat 10:40’ta Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi imha edildi. 

— 11 Haziran saat 11:15’te Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki helikopter hareketliliğine müdahale edildi. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

2. Garê bölgesi;

— 11 Haziran saat 11:30’da Girê Zengil alanında dolanan 1 dron ferdi silahlar ile vurularak imha edildi. 

3. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

— 10 Haziran saat 08:12 ve 14:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. 

— 10 Haziran saat 13:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. 

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

—  10 ve 11 Haziran’da Lolan, Xinêreya Jor, Girê Şehîd Şerîf, Sinînê alanları 6 kez, Garê bölgesinin Kanîsarkê, Deşta Kafya alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî Direniş Alanı 3 kez olmak üzere toplam; 11 kez savaş uçakları ile bombalandı. 

—  11 Haziran’da Metîna bölgesinin Bamernê ve Serê Metîna Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”