HPG’den Mayıs ayı Bilançosu: 43 işgalci cezalandırıldı, 1 SİHA düşürüldü

HPG, Mayıs ayı savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre gerillalar 82 eylem gerçekleştirdi, 43 işgalci cezalandırıldı. 1 SİHA düşürülürken, çok sayıda askeri malzeme de imha edildi. İşgalciler ise 286 kez kimyasal, 37 kez de yasaklı patlayıcı ile saldırdı.

MAYIS BİLANÇO

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklamasında şunlar belirtildi:

“Sömürgeci Türk devleti, halkımızın özgür geleceğinin garantisi olan Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı tasfiye ederek soykırım saldırılarını sonuca ulaştırmayı temel hedefi haline getirmiştir. Bütün saldırılar karşısında Apocu fedai ruhla direnerek halkımızın varlığını koruyan ve onun özgür gelecek umudunu diri tutan mücadelemiz, Şehitler ayı Mayıs’ta da direnişini sürdürerek sömürgecilere, ihanetçi ve işbirlikçilere gereken cevabı vermiştir. Bütün saldırılar karşısında bedenini siper ederek savaşan güçlerimiz, Kurdistan topraklarının her karışını büyük bir iradeyle savunmaktadır.

İŞGALCİLER 286 KEZ KİMYASAL, 37 KEZ YASAKLI PATLAYICI KULLANDI

Güçlerimizin tarihi direnişi karşısında ilerleyemeyen sömürgeci ve savaş suçlusu Türk ordusu, bir kez daha uluslararası savaş kurallarını ihlal ederek tünellerimize karşı 286 kez kimyasal silah ve 37 kez de yasaklı patlayıcılar kullanmıştır. Bunların yanı sıra Medya Savunma Alanları’ndaki mevzilerimiz 245 kez savaş uçakları, 43 kez saldırı helikopterleri ve binlerce kez havan, obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

82 EYLEM 43 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

Mayıs Ayı şehitlerimizin direniş çizgisini en güçlü biçimde pratiğe aktaran Kurdistan Özgürlük Gerillası, Medya Savunma Alanları’ndan Bakurê Kurdistan’a kadar her karış Kurdistan toprağını özgürleştirmek için emsalsiz bir irade sergilemiş, en zor koşullara rağmen tereddütsüz bir şekilde işgalcilerin üzerine gitmiş ve etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Bütün saldırılar karşısında işgale ve işgalciye geçit vermeyen Kurdistan Özgürlük Gerillası, Mayıs Ayı Şehitlerimizin direniş ve zafer ruhuyla mücadelesini etkili bir şekilde yürütmüştür. Güçlerimiz bu ay içerisinde; toplam 82 eylem gerçekleştirerek işgalcilere darbe vurmuş ve bu eylemler sonucunda 43 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci ise yaralanmıştır.

SİHALAR TEKER TEKER DÜŞÜRÜLÜYOR

Kurdistan Özgürlük Gerillası taktik açılım ve teknik hakimiyeti geliştirme sürecini Mayıs ayında da ilerleterek 27 Mayıs günü Qendîl semalarında işgalci Türk ordusuna ait Aksunsur SİHA’sını düşürmüştür. İşgalci Türk ordusu ve özel savaş medyası büyük bir propaganda ile parlattıkları SİHA’larının Kurdistan semalarında teker teker düşürülmesini görmezden gelmiş ve hiçbir şekilde itiraf etmemiştir. Türk devletinin bu iki yüzlü ve yalancı karakteri bilindiğinden dolayı, düşürülen SİHA’nın farklı açılardan çekilmiş görüntüleri kamuoyuna sunulmuştur.

Halkımızın özgür gelecek ve onurlu yaşam ısrarının adı olan Kurdistan Özgürlük Gerillası, Devrimci Halk Savaşımızın öncü gücü olarak üzerine düşen tarihi sorumlulukları layıkıyla yerine getirmek için hiçbir bedel ödemekten çekinmeyecektir. Şehitlerimizin mücadele mirasını devralarak büyüyen Kurdistan Özgürlük Gerillası ‘’Özgür Önderlik, Özgür Kurdistan’’ hedefine mutlaka ulaşacaktır.

MAYIS AYI SAVAŞ BİLANÇOSU

Mayıs ayı mücadelesinin ayrıntılı savaş bilançosu şu şekildedir:

TC ORDUSUNUN SALDIRILARI

Savaş Uçağı Saldırısı

245

Saldırı Helikopteri Saldırısı

43

Yasaklı Patlayıcı Saldırısı

37

Patlayıcı Yüklü Dron Saldırısı

61

Kimyasal Silah Saldırısı

286

GERİLLA EYLEMLERİ

Gerçekleştirilen Toplam Gerilla Eylemi

82

DÜŞMAN KAYIPLARI

Cezalandırılan İşgalci Sayısı

43

Yaralanan İşgalci Sayısı

4

İMHA EDİLENLER

Aksungur SİHA

1

Radar Sistemi

1

Mobesse Kamerası

10

Kepçe

3

Dron

1

Konteynır

1

Çadır

6

Fotokapan

7

Mevzi

2

DARBELENENLER

Helikopter

1

Kepçe

2

Mevzi

5

Mobesse Kamerası

1