HPG: Hava saldırılarında hiçbir kaybımız yaşanmadı

Türk İçişleri Bakanlığı’na yönelik fedai eylemi sonrası işgalci Türk devletinin hava saldırıları arttı. 3 Ekim gecesi Medya Savunma Alanları’nın 7 kez savaş uçakları ile bombalandığını belirten HPG, gerilla güçlerinin hiçbir kayıp vermediğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu 3 Ekim gecesi Medya Savunma Alanları’nı 7 kez savaş uçakları ile bombaladı. Bu bombardımanlarda gerilla güçlerimizin hiçbir kaybı yaşanmadı. İşgalci ordu, savaş mevzilerimizi 2 kez yasaklı patlayıcı, 10 kez kimyasal gazlar ve 20 kez de patlayıcı yüklü dronlar ile bombalayarak savaş suçu işledi. Türk ordusunun bu saldırılarına karşı etkili eylemler ile karşılık veren güçlerimiz; 3 işgalciyi cezalandırdı ve 3 işgalci de yaralandı. Ayrıca 1 dron ve 1 çadır imha edilirken, 1 mobesse kamerası da darbelendi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

“3 Ekim saat 15:35 ve 17:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile 3 kez hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemlerde 2 mevzi darbelendi.

3 Ekim saat 16:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’nda A4 silahını kullanan işgalci suikast taktiği ile hedeflenerek cezalandırıldı.

3 Ekim saat 16:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 dron havada vurularak imha edildi.

3 Ekim saat 17:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci yaralandı. 

4 Ekim saat 03:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci yaralandı. 

Zap bölgesi;

2 Ekim saat 07:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini yıkmaya çalışan kepçe ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

Metîna bölgesi;

1 Ekim saat 09:00’da Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile 4 kez hedeflenip vuruldu. Bu eylemde; 1 işgalci cezalandırıldı ve 1 işgalci yaralandı. Ayrıca 1 çadır imha edilirken, 1 mobesse kamerası da darbelendi.

2 Ekim saat 09:00’da Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

2 Ekim saat 13:40’ta Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

2 Ekim saat 17:00’da Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile vurularak darbelendi.

İşgalci TC ordusunun kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

Metîna bölgesinin Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri; 2 Ekim günü 7 kez kimyasal gazlar ile bombalandı. Kimyasal gaz kullanan işgalcilere ferdi silahlar ile müdahale edildi ve bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 3 Ekim saat 12:00’da da 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı. 4 Ekim günü ise, 3 kez dronlardan atılan gaz bombaları ile bombalandı.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 3 Ekim’de 16 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 3 Ekim’de 4 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

3 Ekim’de Garê bölgesinin Girê Reşîd, Kanîsarkê, Girê Zengil alanları 3 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi 3 kez, Qendîl’in Enzê alanı 1 kez olmak üzere; toplam 7 kez savaş uçakları ile bombalandı.

Zap, Şehîd Delîl Batı Zap ve Metîna bölgeleri toplarla bombalandı.”