HPG: Zap’ta 2 kepçe darbelendi

HPG/YJA Star gerillaları Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini yıkmaya çalışan kepçelere yönelik eylem gerçekleştirildi, 2 kepçe darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

Zap bölgesi;

11 Şubat günü saat 13:30, 17:00 ve 18:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini yıkmaya çalışan kepçe el bombaları ve ferdi silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Ayrıca saat 16:30’da bu kepçe sabotaj taktiği ile de hedeflenerek vuruldu. Bu eylemlerin sonucunda kepçe darbelendi ve geri çekilmek zorunda kaldı.

15 Şubat günü saat 13:00 ve 17:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini yıkmaya çalışan kepçe el bombaları ve ferdi silahlar ile hedeflenerek darbelendi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

16 – 21 Şubat tarihleri arasında, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Yekmalê, Neqeba Xêrê alanı 11 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar, Girê Amediyê Direniş Alanı 7 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê, Sinînê, Xinêrêya Jor, Goşînê alanı 7 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanı 6 kez, Metîna bölgesinin Dergelê, Şêlazê, Bêşîlî, Serê Metîna alanı 6 kez olmak üzere toplam; 37 kez savaş uçakları ile bombalandı.

19 Şubat’ta Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”