Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

HSM: KCK'nin eylemleri durdurma çağrısının gereklerini yerine getireceğiz!

HSM Karargah Komutanlığı, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın deprem vesilesiyle “askeri eylemlerin durdurulması” çağrısına olduğu gibi katıldıkları ve gereklerini pratikte yerine getirileceklerini söyledi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle:

“6 Şubat’ta Bazarcix(Pazarcık) merkezli yaşanan deprem büyük bir felakete dönüşmüştür. Bu depremden halkımız büyük bir zarar görmüş ve çok kayıp vermiştir. Kürt, Türk ve Arap halklarından on binlerce insanın yaşamını yitirdiği ve hala on binlercesinin enkaz altında kurtarılmayı beklediği bu acılı günlerde halklarımız büyük bir ıstırap içerisindedir. Halklarımızın yaşadığı acıyı derinden hissediyor ve paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tüm yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz.

Halklarımızın acısını dindirmek, yaralarını sarmak büyük bir insani, vicdani ve ahlaki görev durumundadır. Bu günlerin zorluklarını kenetlenerek ve dayanışmayı geliştirerek hafifletmek ve atlatmak, en doğru yaklaşım olacaktır. Bizler de buna destek olmak istiyoruz. Bütün öz savunma güçlerimiz ve yurtsever kurumlar halka destek sunmalı ve yardımda seferber olmalıdır. Özellikle hala hiç kimsenin girmediği ve ihmal edilen kırsal alanlara ve köylere ivedilikle yardım edilmesi bir gerekliliktir. Bu dönemde en önemli insani ve yurtseverlik görevi budur. Bu temelde KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı adına Cemil Bayık yoldaşın yaptığı çağrıya olduğu gibi katılıyor ve gereklerinin pratikte yerine getirileceğini belirtiyoruz.

Bu bağlamda tüm gerilla, savaşçı ve öz savunma birimlerimize çağrımız şudur: Eşbaşkanlığımızın yaptığı çağrı çerçevesinde metropollerde, şehirlerde bütün eylemsel planlar ve pratiklerin durdurulması; yine kırsal alanda mevzilenmiş olan güçlerimize dönük Türk devlet güçlerinin saldırısı olmadığı müddetçe herhangi bir eylemsel aktivitenin geliştirilmemesi gerekmektedir. İkinci bir emre kadar bu talimat geçerli olup, tüm meşru savunma güçlerinin titizlikle buna uyması elzem bir görev durumundadır.

Yıllardır Kurdistan’da soykırım politikası çerçevesinde AKP-MHP rejimi Türkiye’nin tüm öz kaynaklarını savaşa kanalize edip harcayarak özgürlük güçlerimize ve halkımızın bütün kurumlarına karşı saldırı planlarına büyük masraflar yaptığı bilinmektedir. Yine kendi yandaşlarını çeşitli biçimlerde zenginleştiren bu hükümetin, halkın yaşamı ve güvenliği için hiçbir masraf yapmaması, alt yapı örgütlenmelerini geliştirmemesinden dolayı Türkiye’de yaşayan tüm halklar ve halkımız büyük bir acı çekmektedir. Zayiat büyüktür. Bunun için büyük bir toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya ihtiyaç vardır. Bizler de bu çerçevede halkımızın ve devrimimizin siyasal iradesinin karar ve perspektifine uyarak üstümüze düşen sorumluluğun gereğini yerine getireceğimizi saygıyla bildiriyoruz.”