KDP bir gazeteciyi daha gözaltına aldı

KDP’ye bağlı güçler sabah saatlerinde Duhok’da bir gazeteciyi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

KDP güçleri gazeteci Beroşki’yi gözaltına alırken, gerekçesini ve nereye götürüldüğünü açıklamadı. Gazetecinin durumuna ilişkin henüz herhangi bir bilgi verilmedi.

Gazeteci Beroşki, 19 Ağustos 2020 tarihinde Duhok’ta maaşları verilmeyen öğretmenlerin düzenlediği bir protesto eylemini takip etti sırada da tutuklanmış ve 1 yıl 7 ay hapse mahkum edilmişti. Beroşki, 22 Şubat 2022 tarihinde serbest bırakılmıştı.

GAZETECİLER HİÇ OLMADIĞI KADAR BASKI ALTINDA

KDP güçleri tarafından Sêmalka Sınır Kapısı’ndan kaçırılan Rojnews Arapça Servisi Editörü Süleyman Ahmet’ten 121 gündür haber alınamıyor.

5 Şubat günü Diyako Hüseyin isimli gazeteci Hewlêr’de haber takibi yaparken KDP Asayişi tarafından alıkonulmuş, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Behdinanlı gazeteci ve aktivist Şêrwan Şêrwanî, 16 Şubat 2021 tarihinde çok sayıda aktivist ve gazeteciyle ulusal güvenliği baltaladığı iddiasıyla tutuklanmış ve hapis cezalarına çarptırılmıştı. Kurdistan Bölgesi İstinaf Mahkemesi, Şêrwan Şêrwanî’ye verilen 2 yıllık hapis cezasını 5 üyenin oy çoğunluyla 7 Şubat günü onaylamıştı. Şêrwan Şêrwanî, 2 yıl daha cezaevinde kalacak.