Kürtçe Öğretmeni Sewsen Muhammed Hasan'dan haber alınamıyor

Kürtçe öğretmeni Sewsen Muhammed Hasan, 15 Mayıs’ta İran güçleri tarafından Bokan kentinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Sewsen Muhammed Hasan'dan 3 haftadır haber alınamıyor.

İRAN GÖZALTI

Sewsen Muhammed Hasan, 15 Mayıs'ta İran güçleri tarafından Doğu Kurdistan’ın Bokan kentindeki evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Şu ana kadar ailesi ve avukatlarının Sewsen ile görüşmesine izin verilmiyor ve Sewsen’in Urmiye’deki bir cezaevine sevk edildiği belirtiliyor.

Kurdistan İnsan Hakları Ağı tarafından yapılan açıklamaya göre,  Sewsen Muhammed Hasan’ın gözaltına alınmasından bu yana ailesiyle sadece bir kez kısa bir telefon görüşmesi gerçekleştirebildi. Sewsen Muhammed, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, Urmiye’de bulunan bir merkezde tek kişilik bir hücrede tutulduğunu söyledi. Ondan sonra bir daha haber alınamadı.

Kurdistan İnsan Hakları Ağı’nın yayınladığı bilgilere göre;  ailesi, kızlarının durumunu öğrenmek için mahkemeye ve Bokan’daki adalet merkezlerine birkaç kez başvurdu, ancak net bir cevap alamadı.

17 yıldır Kürtçe öğretmenliği yapan Sewsen Muhammed Hasan, sık sık yerel yetkililer tarafından gözaltına alınıp sorgulanmıştı.