Mehmet Sait Üçlü anıldı: Onlara Curnê Reş’in müjdesini veriyoruz

Sevenleri ve yakınları tarafından anılan Yazar ve siyasetçi Mehmet Sait Üçlü için, “45 yıl önce Curnê Reş’te başladılar. Bugün onlara Curnê Reş’in müjdesini veriyoruz. Hakikat ile atılan emekler her geçen gün büyüyor” denildi.

MEHMET SAİT ÜÇLÜ

Kuzey ve Doğu Suriye'de 29 Mart 2021 tarihinde şehit düşen Kürt yazar ve siyasetçi Mehmet Sait Üçlü, Riha'da bulunan aile evinde anıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ömer Öcalan'ın da aralarında olduğu kalabalık bir grup, Üçlü’nün Riha merkezde yaşayan kardeşi İmihan Ateş'i ziyaret etti. 

Şehitler anısına yapılan saygı duruşu sonrası konuşan Öcalan, "Sait hoca bize büyük bir miras bıraktı. 65 yıllık ömrüne özgürlük mücadelesi için büyük bedeller sığdırdı. 45 yıl önce Curnê Reş’te başladılar, bugün onlara Curnê Reş’in müjdesini veriyoruz. Bu emek onların emekleridir. İlk tohumları onlar ekti. Hakikat ile atılan emekler her geçen gün büyüyor” diye konuştu. 

HAKİKATE IŞIK TUTTU’

Üçlü ile uzun bir süre aynı hapishanede kalan mücadele arkadaşı DBP PM üyesi İsmail Kino ise, Üçlü ile anılarını anlattı. Kino, “1978 yılında İzmir’de tanıştık. 1979’da ben 1980’te Sait arkadaş tutuklandı ve Amed zindanının vahşetinde birbirimizi gördük. Büyük bir mücadeleyi birlikte verdik. Kürt gerçekliğinin bitirilmek istendiği zindanda Kürt özgürlük mücadelesi her geçen gün büyüdü. Hem sanatçı, hem yazar, hem aydın hem de bir gazeteciydi. Kitapları ile hakikate ışık tuttu” diye konuştu. 

DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, “Hayatını mücadeleye adadı. Toplumun bir öncüsü oldu. Hayatını bu yola adadı. Bir halkın özgürlük mücadelesine kendini adadı. Onların mirasını sürdüreceğiz. Açtıkları yolda ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘KURDISTAN İÇİN MÜCADELE ETTİ’

 Üçlü‘nün kardeşi İmihan Ateş ise, “O sadece benim değil hepimizin ağabeyiydi. Ailesi için bir şey yapmadı; sadece Kurdistan için mücadele etti. En çok üzüldüğümüz nokta, şehadeti anında yanında olamadık. O sadece bizim değil hepimizin abisiydi” diye konuştu.

Ziyarete katılan Üçlü’nün diğer mücadele arkadaşları da, Üçlü’nün “Nasıl yaşamalının pratiği” olduğunu kaydetti.