Tevgera Azadî’den Irak’a çağrı: İşgal saldırılarına ortak olmayın

İşgalci Türk devletinin Iraklı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklama yapan Tevgera Azadî, Irak’ı Türk devletinin işgal saldırılarına ortak olmamaya çağırdı.

TEVGERA AZADİ AÇIKLAMA

Tevgera Azadî Yönetim Kurulu, Türk devlet heyetinin dün Bağdat’ta Iraklı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“İşgalci Türk devleti, yıllardır içeride ve dışarıda tüm siyasetini Kürt halkını yok etmek üzerinden geliştirmiştir. Erdoğan rejiminin şu an yapmak istediği sadece Kürtleri yok etmek değil, Osmanlı döneminde işgal edilen toprakları da yeniden kontrolleri altına almaktır. Dünyanın gözleri önünde Hewlêr, Musul ve Kerkük’ü işgal etme niyetlerinde olduklarını gösteriyorlar” denilen Tevgera Azadî’nin açıklamasında NATO’nun sınırsız desteğine rağmen işgalci Türk ordusunun Kurdistan Özgürlük Gerillaları karşısında ağır yenilgiler aldığı için yeni arayışlara girdiği belirtildi.

Böylesi bir süreçte Türk devlet yetkililerinin Irak’a geliş gidişlerinde bir artış olduğuna dikkat çeken açıklamada “Son ziyaretlerinde ise yeniden işgal planlarını hayata geçirmek istemişlerdir” denildi.

KDP’nin Türk devletinin hizmetine girdiği, Kürt halkının her yerde işgalci Türk devletine karşı ortak cephede buluşması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada Irak devlet yetkililerine şu çağrı yapıldı: “Mevcut Irak hükümetinden beklentimiz, faşist Türk devletinin suçlarına ortak olmaması ve Türk devletine destek veren hain güçleri cezalandırmalarıdır.”