Türk devletinin katlettiği Aydın, Efe ve Ercan için buluştular

İHD ve kayıp yakınları, Türk devleti tarafından katledilen Recai Aydın, İsa Efe ve Resul Ercan için buluştu.

KAYIP YAKINLARI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” şiarıyla gerçekleştirdiği eylem 805’inci haftasında devam etti. Koşuyolu Parkı’nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilen eyleme, çok sayıda kayıp yakını ile İHD üyesi katıldı. Bu haftaki eylemde 2 Temmuz 1994’te Amed’deki evinden iş yerine gitmek için yola çıkan fakat o tarihten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Recai Aydın’ın hikâyesine yer verildi.

İHD Amed Şube Başkanı Ercan Yılmaz, Zilan Katliamı’yla yüzleşilmesi gerektiğini söylerken, SES Amed Şube Eşbaşkanı Mehmet Nur Ulus da "Devlet arkadaşlarımıza düşman olarak baktı ve katletti, kaybettirdi. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

İHD Amed Şubesi Kayıp Komisyonu üyesi Berfin Elçi de Recai Aydın’ın hikâyesini okudu.

 
ÊLIH
Êlih’te İHD üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 641’inci haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Êlih Şubesi üyeleri, DEM Parti, DBP Êlih İl Örgütü yöneticileri katıldı. Eylemde, Mêrdin’in Dêrik ilçesine bağlı Dêşî (Kocatepe) köyünde 7 Temmuz 1996 tarihinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan İsa Efe’nin hikâyesi okundu.

Kayıp hikâyesi İHD Êlih Şube Yöneticisi Melek Atalay, tarafından okundu.

 
COLEMÊRG
Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinin Sanat Sokağı’nda yapılan eyleme kayıp yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Kayıp yakınları, eylemlerinin 131’inci haftasında 20 Mayıs 1993 tarihinde işkence edilerek gözaltına alınıp katledilen ve cenazesi 7 Haziran 1993 yılında bulunan Resul Ercan’a dikkat çekti.
İHD Colemêrg Şube Sekreteri Pınar Zengin, Resul Ercan'ın hikâyesini anlattı.