Türk ordusu özel teknik ile 6 kez vuruldu: İşgalciler ağır kayıp verdi

Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk ordusuna yönelik özel teknik ile 6 eylem gerçekleştirildi. HPG, “bu eylemlerde; işgalcilerin mevzilerinin içerisinde büyük patlama meydana geldi ve düşmana ağır zayiat verdirildi” dedi.

ÖZEL TEKNİKLE EYLEMLER

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik özel teknik ile 6 eylem gerçekleştirildi. Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Şehîd Pirdoğan, Şehîd Gelhat ve Saha Komando tepelerinde bulunan işgalci Türk ordusu 4 Haziran günü saat 07:17, 11:36, 15:05’te ve 5 Haziran günü saat 06:35, 16:44 ve 22:10’de vuruldu. Özel teknik ile gerçekleştirilen bu eylemlerde; işgalcilerin mevzilerinin içerisinde büyük patlama meydana geldi ve düşmana ağır zayiat verdirildi” dedi.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara de yer verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

5 Haziran saat 18:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

5 Haziran saat 20:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

4 ve 5 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 13 kez zehirli kimyasal gazlar ile bombalandı.

4 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 4 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

4 ve 5 Haziran’da Garê bölgesinin Girê Sîser alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Bazê, Bêşîlî, Dergelê, Serê Metîna, Şêlazê Direniş Alanları 7 kez, Qendîl bölgesinin Şehîd Harun, Şehîd Cihan, Girê Zergelê alanları 13 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê, Şehîd Şerîf alanları 2 kez olmak üzere toplam; 24 kez savaş uçakları ile bombalandı.”