YBŞ ‘Çarşema Serê Nîsanê’ bayramını kutladı

YBŞ Komutanlığı Êzidî toplumunun, Êzidxan şehitlerinin, şehit aileleri ve dostlarının Çarşema Serê Nîsanê bayramını kutladı.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Çarşema Serê Nîsanê bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada şunlar belirtildi:

“Öncelikle, Êzidî toplumunun, Êzidxan şehitlerinin, şehit aileleri ve dostlarının Çarşema Serê Nîsanê bayramını kutluyoruz. Her sene büyük bir coşku ve moralle kutladığımız gibi bu sene de en içten dileklerimizle halkımızın bayramını kutluyoruz.

Bu bayram, toplumun kültür ve tarihinin gerçek kimliğidir. Aynı zamanda, ortak yaşam ve birlikteliği ifade ediyor. Toplumumuz da bu anlamda Çarşema Serê Nîsanê bayramını büyük bir coşkuyla karşılıyor ve kutluyor.

Tarihin her anında toplumumuz bu kutlamalara sahip çıkmış, kendi kutsallarını ve inancını korumak için her türlü fedakarlığı yapmıştır.

Günümüzde de önemli olan ulusal birliği sağlayarak bir arada yaşamaktır. Bunu sağlayabilmek için çok büyük bir mücadele verildi ve büyük bedeller ödendi. Bugün eğer topraklarımızda kutsal günlerimizi böyle büyük bir coşku ve bağlılıkla kutlayabiliyorsak, ödenen bedellerin sayesindedir.

Êzidî toplumumuz kadim bir kültüre, kimliğe ve inanca sahiptir. Bunları yaşayabilmemiz, yaşatabilmemiz için her şart ve koşulda büyük bir coşku ve moralle birbirimize sahip çıkmalıyız.

Bugüne kadar toplumumuzu nasıl her şart ve koşul altında sahiplenmiş, onun savunucusu olmuşsak aynı kararlılıkla toplumumuzla birlikte yürüyeceğiz ve mücadelemizi büyüteceğiz.

Bu temelde bir kez daha Êzidî toplumunun, Êzidxan şehitlerinin, şehit aileleri ve dostlarının, ailelerimizin ve tüm yoldaşlarımızın Çarşema Serê Nîsanê bayramını kutluyoruz.