GÖRÜNTÜLÜ

Yenişehir tahribatları gidermeye çalışıyor

Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Ergün, kayyumdan enkaz devraldıklarını ifade ederek, borç yüküne ve yağmaya rağmen tahribatları gidermek için yoğun olarak çalıştıklarını söyledi.

KAYYUM TAHRİBATI

Amed'in Bajarê Nû (Yenişehir) Belediyesi’ni 8 yıldır işgal eden kayyumlar, 140 milyon 879 bin 119 TL borç, hibe edilmiş kurumlar ve satılmış mülklere rağmen hizmet üretmediğini söyleyen DEM Parti’li Eşbaşkan Mehmet Ergün, artık büyüt kaynakların halkın hizmetinde olduğunu belirtti. 

ANF’ye konuşan Bajarê Nû (Yenişehir) Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Ergün, 8 yıllık kayyum döneminde belediyeye ait taşınmazların satıldığını, belediye kurumlarının farklı kurumlara hibe veya devredildiğini söyledi. Sadece ekonomik temelde değil, halkın değerlerine dönük büyük tahribatlar yapıldığını, çok dilli belediyeciliğin ortadan kaldırıldığını belirten Ergün, “Ana dil üzerinde eğitim veren merkezleri kapattı, gençliğe dönük açılmış bütün kurumları, farklı kurumlara devretti. Böylece halkın iradesini gasp eden kişiler yıllarca yönetti" dedi.

3 MİLYARLIK ARSA SATILMIŞ

Halka hiçbir hizmet verilmediğini, kaynakların yandaşlara peşkeş çekildiğini kaydeden Ergün, “Sadece 2021 ve 2024 yılları arasında 653 milyonluk arsa satılıyor. Bu arsaların bugünkü değeri 3 milyar TL. Gençlik merkezlerimiz, Kadın Yaşam evlerimiz, engelli yaşama evlerimiz vardı, hepsini başka kurumlara devrettiler. Çoğu hibe edildi. Bu kurum halkın ve kaynakları artık halkın ihraçları doğrultusunda kullanılıyor" şeklinde konuştu.

SORUMLULUKLA HAREKET EDİYORUZ

Göreve başladıkları andan itibaren kayyumların meydana getirdiği tahribatları ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma içerinde olduklarını söyleyen Ergün, şöyle devam etti: "Biz geldiğimiz gün hizmetlere başladık. Bütün tahribatlara rağmen hizmet vermeye devam edeceğiz. Hizmet anlamında halkımızın hiç bir şüphesi olmasın. Bizler halkın iradesi olarak buradayız ve bu sorumlukla hareket ediyoruz. Bütün birimlerimiz tahribatları gidermek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Belediyemiz 141 milyon borçlandırılmış. Belediyeye ait bütün araçlarımız başka kurumlara tahsis edilmiş. Bizler bu tahribatları düzeltmeye çalışıyoruz. Belediye olarak hazırladığımız projeler var, bu projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Gençlerimize ve kadınlarımıza istihdam sağlayacak alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Tahribat ve talan büyük olmasına rağmen halkımıza hizmet edeceğiz.”