TEV-DEM eşbaşkanlarından mücadeleyi büyütme çağrısı

TEV-DEM kongresinde konuşan eşbaşkanlar, düşmanların halkın iradesini, direnişini ve demokratik devrimi yok etmek için saldırdığını belirterek, mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Hareketi’nin (TEV-DEM) 4’üncü kongresi bu sabah, "Demokrasi kültürü demokratik kurumlarla gelişir” şiarıyla Rimêlan’daki Aram Tigran Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı.
TEV-DEM eşbaşkanları Xerîb Hiso ve Zelal Ceger kongrede konuşma yaptı.
Kongrenin çok önemli bir zamanda düzenlendiğini söyleyen Zelal Ceger, “Çalışmalarımızı tartıştığımız bir zamanda, QSD ve İç Güvenlik Güçleri savaşçıları halkın ve bölgenin güvenliğini sağlamak için kahramanlık destanları yazıyor. Bunun için biz de üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve bütün şehirlerde şehitlerimizi uğurlamalıyız” dedi.

'TÜM DÜNYAYA İSPAT EDİLDİ'

Halkların Gürzü Hamlesi şehitlerini anan Ceger, şöyle devam etti: “Halkımız zafer kazandığı zaman düşman halkımızın iradesini, direnişini ve demokratik devrimimizi yok etmek için saldırıyor. Fakat Hesekê’de kazanılan zafer Suriye ve Kuzey ve Doğu Suriye’yi korumak için verilen mücadeleyi durduramayacağını tüm dünyaya ispat etti.”
Savaşçıların, şehitlerin ve halkın mücadelesi sayesinde bölgenin güvenliğinin sağlandığına dikkat çeken Ceger, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.
TEV-DEM’in iki ilke üzerinde çalışma yürüttüğünü belirten Zelal Ceger, “Birincisi bölgenin güvenliği için Türk devleti ve çetelerinin işgal ettiği bölgeleri özgürleştirmek, ikincisi ise Önder Öcalan’ın demokratik ulus felsefesi üzerinde hareket ederek Kuzey ve Doğu Suriye devrimini geliştirmek” dedi.
Zelal Ceger konuşmasının devamında TEV-DEM’in kuruluş amacına değinerek, şunları kaydetti: “TEV-DEM Kuzey ve Doğu Suriye devriminde büyük bir rol oynadı. Bütün bölge halklarına ulaştı ve her alanda ilerleme kaydetti.”

'DESTEK SUNANLARDAN HESAP SORULMALI'

Ardından söz alan TEV-DEM Eşbaşkanı Xerîb Hiso ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kuzey ve Doğu Suriye halkları ve Halkların Gürzü Hamlesi şehitleri adına kongrenin düzenlenmesini kutlayarak, halkın ve savaşçıların Halkların Gürzü Hamlesi’ndeki zaferinin bölge için yeni bir süreç olduğunu söyledi.
Hesekê’deki Sinaa Cezaevi’ne yönelik saldırılara işaret eden Xerîb Hiso, “Uluslararası toplum şu an kadar Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’nde yaşanan terör olayları dosyasına el atmadı. DAİŞ çetebaşı  Ebu İbrahim el-Kuraşi’nin öldürülmesi, bölgedeki terörün sonlandırıldığı anlamına gelmiyor. Bölgede barış ve istikrarın sürdürülebilmesi için bu gruplara destek sunan taraflardan hesap sorulmalı” dedi.
TEV-DEM’in kurulduğundan bugüne kadar bölgede yaşanan krizlerin çözümü için büyük bir ciddiyetle çaba harcadığını kaydeden Hiso, bölge halkının umutlarını cevap olabilmek için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
Xerîb Hiso, Suriye krizinden bu yana birçok tarafından bölge halkını göçertmek istediğine dikkat çekerek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “TEV-DEM bölgedeki krizi çözmek için büyük bir mücadele verdi. Kürt halkının birliği için büyük bir rol oynadık. Bölgede yaşanan onca olaya rağmen Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi olan Demokratik Ulus projesini geliştirmeye önem verdik. Toplumu örgütlemek, demokrasiyi inşa etmek ve Demokratik Ulus projesini başarıya ulaştırmak için mücadelemize devam edeceğiz.”