12 Mart şehitleri mezarı başında anıldı

12 Mart serhildanında şehit düşenler Til Maruf, Helwê, Girkê Legê ve Til Berak’da bulunan mezarları başında düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Qamişlo Kantonu'nun Tirbespiyê ilçesi sakinleri, Qamişlo Serhildanı’nın 18. yıl dönümü münasebetiyle Til Marûf ve Helwê beldelerinde 2 şehidin mezarını ziyaret etti.

Til Maruf sakinleri ve Şehit Aileleri Meclisi üyeleri, şehit Ziya İbrahim Yusif’in mezarı başında toplandı. Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Heci Ebdî Xelef, Qamişlo şehitlerini anarak, şehitlerin mücadelesini yerde bırakmayacaklarını vurguladı.

Qamişlo Serhildanı’nın ortaya çıkardığı ruhun Kuzey ve Doğu Suriye'de devam ettiğini belirten Heci Ebdi Xelef, Şam hükümetinin Kürt halkının taleplerine halen cevap vermediğini ve imha politikasını sürdürdüğünü ifade etti.

Anmaya katılanlar daha sonra şehit Mihemed Emin Seyid'in Helwa köyündeki mezarını ziyaret etti. Anmada konuşan şehidin kuzeni Hesen Mihemed, Qamişlo’daki Serhildan’da dökülen kanların boşa gitmediğini, o ruhun Rojava Devrimi’ni ortaya çıkardığını söyledi.

GIRKÊ LEGÊ

Çilaxa ilçesine bağlı Abirê beldesinde Girkê Legê, Çilaxa ve Til Koçer ilçelerinde yaşayan yüzlerce kişi, 12 Mart Serhildanı’nda şehit olan şehit Ehmed Meri'yi andı.

Şehit Ehmed Meri'nin mezarı başında anılmasının ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hisên Îsa, bir konuşma yaparak Qamişlo Serhildanı şehitlerini andı.

Hisên İsa, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının, Şam hükümetinin demokratik ulus felsefesini bitirmeye yönelik tüm planlarını boşa çıkardığını ifade etti.

Şehidin babası Meri Mihemed, "12 Mart 2004 Serhildanı, Rojava devriminin başlamasını sağladı" dedi.

DÊRİK

Dêrik, Koçerat ve Berav bölgelerinden binlerce kişinin yanı sıra siyasi parti heyetleri, din alimleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Dêrik'teki Özgürlük Meydanı'nda bir araya geldi.

Şehit Welid Şahin ve Hisên Hesen’i mezarı başında anan kitle, iki şehidin mezarına çiçek bıraktı.

TIL BERAK

Til Berak İlçe Meclisi, 12 Mart Serhildanı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamayı Meclis üyesi Wenas Ebdullah okudu.

Açıklamada, "12 Mart direnişinin ruhu, Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm bileşenlerinin terör ve işgale karşı birleştirilmesi için gerçekleştirilen 19 Temmuz Devrimi'nin temelidir” denildi.

Açıklamanın sonunda şunlar belirtildi: “Demokratik Yönetim olarak 12 Mart şehitlerini ve tüm özgürlük şehitlerini anıyoruz. Öte yandan şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyor, şehitlerin hedeflerine ulaşana kadar mücadeleye devam edeceğimize söz veriyoruz.”