4 QSD şehidinin kimlikleri açıklandı

QSD, 25-30 Temmuz 2022 tarihleri arasında Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgelerinde şehit düşen 4 savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklama ile 25-30 Temmuz 2022 tarihleri arasında Zirgan, Dêrazor, Sirîn, Girê Spî’de görev yaparken şehit düşen Azad Aşûrî, Kawa, Mihemed Şaman ile Girnas Hesekê’nin kimlik bilgilerini açıkladı.

Şehit ailelerine ve halka taziyelerini ileten QSD, şehitlerin intikamının alınacağı sözü verdi.

QSD açıklaması şöyle:

“Güçlerimiz, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarına karşılık vermeye ve tarihi bir direniş sergilemeye devam ediyor. Bu direniş, savaşçılarımızın halklarını ve topraklarını her türlü saldırıdan korumak için ulusal ve insani görevlerine olan inancından kaynaklanmaktadır.

Savaşçılarımız cesaretlerini her alanda kanıtlamış, işgalci ve çetelerin planlarını bozguna uğratmış, bir kısmı şehitlik mertebesine ulaşarak ölümsüzleşmiştir.

Düşman her zaman olduğu gibi güçlerimize karşı kirli yöntemler kullanmakta, onları tank ve obüslerle bombalamaktadır. Silahlı insansız hava araçları da kullanarak, güçlerimize karşı çaresizliğini gösteriyor.

Türk işgali, saldırılarının kapsamını Kuzey ve Doğu Suriye’nin çoğunu kapsayacak şekilde genişletti. 25 Temmuz'da Musul'un Asuri kesiminden olan gerçek adı Qeys Berxo Silivya olan arkadaşımız Azad Asurî, Girê Spî bölgesine bağlı bir köyde Türk işgaline ait silahlı insansız hava aracının saldırısında şehit oldu. Şehit arkadaşımız uzun süre terör güçlerine karşı savaştı ve terör örgütü DAİŞ’e karşı atılan adımların çoğunda yer aldı. İşgalci Türk devleti ve çetelerinin topraklarımıza yönelik saldırılarına da yanıt verdi. Davamızın adaletine inanan arkadaşımız, demokratik ulus ve halkların kardeşliği projesinde gücünü bizimle birleştirdi.

Ayrıca gerçek adı Ehmed Hemid El Heneş olan arkadaşımız Kawa, 28 Temmuz'da Dêrazor’un doğu kırsalının Ziban bölgesinde görev yaptığı sırada şehitler kervanına katıldı.

Gerçek adı Mihemed Hesen Şaman olan arkadaşımız Mihemed Şaman, Sirîn bölgesinde askeri eğitimde yapılan bir hata nedeniyle 29 Temmuz'da şehit olmuştur.

Gerçek adı Rami Hemûd El-Heco olan arkadaşımız Girnas Hesekê, Türk işgaline karşı büyük ve tarifsiz bir direniş göstermiş ve 30 Temmuz'da işgalci Türk devleti ve çetelerinin Zirgan bölgesinde topçu ateşinde şehit düşmüştür.

Dört şehidin ailelerine, tüm şehit ailelerine ve halkımıza taziyelerimizi sunuyor, cani düşmandan intikamlarını alacağımıza, şehitlerin çizgisini yerine getirene kadar onların yolundan gideceğimize dair sözümüzü yineliyoruz.

Şehitlerin isimleri şöyle:

Kod Adı: Azad Aşûrî

Adı ve Soyadı: Qeys Silîviya

Anne Adı: Nesîma

Baba Adı: Berxo

Doğum Yeri ve Tarihi: Musul /1994

Şehadet Yeri ve Tarihi: Qurinful köyü- Girê Spî/25 Temmuz 2022

***

Kod Adı: Kawa

Adı ve Soyadı: Ehmed El-Heneş

Anne Adı: Raciha

Baba Adı: Hemîd

Doğum Yeri ve Tarihi: Dêrazor/1995

Şehadet Yeri ve Tarihi: Zîban-Dêrazor/28 Temmuz 2022

***

Kod Adı: Mihemed Şaman

Adı ve Soyadı: Mihemed Şaman

Anne Adı: Fatima

Baba Adı: Hesen

Doğum Yeri ve Tarihi: Sirîn/2002

Şehadet Tarihi ve Yeri: Sirîn/29 Temmuz 2022

***

Kod Adı: Girnas Hesekê

Adı ve Soyadı: Ramî El-Heco

Anne Adı: Xasa

Baba Adı: Hemûd

Doğum Yeri ve Tarihi: Hesekê 1995

Şehadet Tarihi ve Yeri: Esediyê köyü- Zirganê/30 Temmuz 2022''